• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Merkelova Šalkeu: Šta ćete kod Putina?

Njemačka kancelarka kritikovala je predsjednika Šalkea Klemensa Tenisa zbog prihvatanja poziva predsjednika Rusije Vladimira Putina.

U Njemačkoj je došlo do burne reakcije javnosti, a i državnog vrha, zbog poziva "u goste" koji je uputio ruski predsjednik Vladimira Putin Šalkeu.

Generalni sekretar Merkelove partije, Patrik Taubver rekao je za njemački "Bild" da ta partija smatra da prihvatanje poziva u ovom momentu nije dobar potez.

Glavni sponzor Šalkea je ruska kompanija "Gazprom", što je jedan od glavnih razloga zbog kojeg je predsjednik njemačkog kluba, Klemens Tenis, rekao da bi želio da posjeti Rusiju.

"Istina je da sada nije idealno vrijeme za posjetu, ali Putin je pokazao interesovanje za Šalke i pozvao nas u posjetu, a mi nemamo razloga da ga odbijemo, jer politika nije naš teren", rekao je Tenis za njemačke medije.

Zabrinutost navijača plavo-bijele ekipe je u vrijeme pregovora između predsjednika tog kluba i ruskih vlasti dostigla vrhunac, pa je u njemačkim medijima objavljeno otvoreno pismo upućeno upravi Šalkea u kome se zahtijeva da se od putovanja u Rusiju odustane.

"Šalke je klub sa demokratskim vrijednostima u kome je sloboda izjašnjavanja vrlo dragocjena. Ne želimo da budemo igračke autokrati i pružimo mu zadovoljstvo posjete. To je važno, s obzirom na trenutnu političku situaciju u Ukrajini i činjenicu da je Putin povredio suverenitet te zemlje."
(MONDO/Beta:Foto: AP/Michael Sohn)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC