• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rimac: Zvezda je žrtva sistema takmičenja

Slaven Rimac poslije plasmana u ABA finale rekao da bi "skakao od sreće", ali da ne može, jer saosjeća sa crveno-bijelima.

Cibona je samim plasmanom na Fajnal for i osvajanjem četvrtog mjesta u regularnom dijelu sezone mnoge iznenadila.

Taj tim su još pred Novu godinu zbog finansijskih problema napustili Žižić, Stroberi i Džening, skoro sav teret pao je na leđa Darija Šarića i Džerela Blesingejma, a valjda niko u ligi nije imao "kraću" klupu.

I takva Cibona obezbijedila je nastup u Evroligi 2014/15. Borba za trofej u nedelju od 20 časova biće čist bonus. Ostaje da se vidi da li sa Partizanom ili sa Cedevitom.

"Najradije bih skakao od sreće, ali saosjećanje sa Zvezdom mi ne daje pravo na to. Mnogo puta sam bio u takvoj situaciji, da si cijelu godinu prvi i onda te jedna utakmica odvoji od cilja. Sistem takmičenja nije pravedan, jer ne valorizuje prvo mjesto na kraju lige", rekao je Slaven Rimac novinarima, poslije prvog polufinalnog meča u Kombank areni.

Njegova ekipa protiv Crvene zvezde Telekom je vodila konstantno od petog minuta i na kraju je uz malo sreće slavila rezultatom 75:70.

"Oni su bolji i kvalitetniji tim, ali mi smo iskoristili svoju šansu", kaže Slaven Rimac.

"Osim pada u posljednja četiri minuta, koji je morao da dođe, igračima mogu samo da čestitam. Ne treba zaboraviti da neki od njih provode na terenu 35-37 minuta. Znam kako je kada te stigne umor, tu više mozak ne radi, psiha ti pada i nisu isključene greške".

"Nije lako biti na terenu i pobijediti jednog ovakvog protivnika pred njegovom publikom", dodao je strateg "vukova".

Što se tiče strategije...

"Kockamo se cijele sezone, non stop nešto moramo da izmišljamo... Zbunili smo Zvezdu, imali su otvorene šuteve, ali su promašivali. Ulog je bio veliki".

Rimac je rekao da ne bi igračima ništa zamjerio ni u slučaju poraza.

"Motiv mene kao trenera nije rezultat... Drago mi je prvenstveno zbog igrača, kada ih vidim kako slave. Nije bitno ko je protivnik, imamo svoj kvalitet i bićemo dobri ako ispoštujemo naše glavne karakteristike".

Veteran Davor Kus rekao je da mu ova utakmica i pobjeda spadaju među najljepše u karijeri.

"Naša pobjeda je u potpunosti zaslužena, iako smo u završnici imali nekoliko grešaka. Od početka smo se dobro postavili, odgovorili čvrstinom i pobijedili. Ovo je velika nagrada za našu turbulentnu sezonu. Našli smo grupu ljudi koji su se žrtvovali za Cibonu".

(MONDO/ Beta, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC