• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klipersi vratili brejk

Tim iz Los Anđelesa slavio u Oklendu i poveo sa 2:1 protiv Golden Stejta, baš kao i Memfis i Atlanta pred svojom publikom protiv Oklahome i Indijane.

Golden Stejt iznenadio je Kliperse u Los Anđelesu, ali su Grifin i ekipa iskoristili prvu priliku da im se revanširaju na isti način. Klipersi su upisali pobjedu u Oklendu (98:96) i poveli u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa sa 2:1.

Voriorsi su imali priliku za pobjedu, nakon što je Stefan Kari u posljednjem minutu zabilježio dvije trojke i rezultatski približio svoj tim rivalu, ali je promašio u samom finišu, kada je bilo najvažnije, pa su trijumf odnijeli gosti.

Blejk Grifin predvodio je ekipu iz Los Anđelesa sa 32 poena i osam skokova,a veliku pomoć imao je Deandre Džordanu koji je upisao 14 poena i čak 22 skoka, kao i Krisu Polu, koji je susret završio sa 15 pogodaka i deset asistencija.

Stefan Kari na drugoj strani postigao je 16 poena, uz 15 asistencija, dok je Klej Tompson ubacio 26 pogodaka.

U prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije do prednosti od 2:1 stigao je i Memfis na domaćem terenu, ali poslije velike borbe. Grizliji su uspeli da savladaju Oklahomu, ali tek poslije produžetka - 98:95. Domaćini su pet minuta prije kraja meča imali čak deset poena prednosti, ali su Kevin Durent i Rasel Vestbruk mini serijom obezbijedili produžetak gostia. Ipak, u nastavku domaćin nije dozvolio da u istom ritmu okončaju duel.

Majk Konli bio je najefiksaniji kod domaćina sa 20 poena, dok su Toni Alen i Zek Rendolf upisali po 16. Kod gostiju Durent i vestbruk zabilježili su po 30 pogodaka i ukupno 22 skoka.

Baš kao i Oklahoma i prvi nosioci Istoka, Indijana, nalaze se u nezavidnoj situaciji. Pejsersi su u poraženi u Atlanti u trećem meču serije sa 98:85, čime su domaći Hoksi poslije dvije vezane prilike došli do prilike da u narednom duelu na svom terenu stignu do prve "meč lopte".

Domaćini su "pobjegli" u trećem kvartalu (28:20), nakon čega Pejsersi više nisu uspjeli da uhvate priključak. Džef Tig predvodio je Atlantu sa 22 poena i 10 asistencija, dok je kajli Korver upisao 20 poena, a Pol Milsap "dabl-dab" - po 14 poena i skokova.

U ekipi Indijane, koja je u Atlanti od 2006. pobedila samo dva puta, istakao se Lens Stifenson sa 21 poenom i 13 uhvaćenih lopti, Pol Džordž upisao je 14 pogodaka uz 12 skokova, dok je Roj Hirbert podbacio završivši duel sa samo četiri poena

ISTOK

(8) Atlanta Hoks - (1) Indijana Pejsers 98:85 (rezultat u seriji 2:1)

ZAPAD

(6) Golden Stejt Voriors - (3) Los Anđeles Klipers 96:98 (rezultat u seriji 1:2)

(7) Memfis Grizlis - (2) Oklahoma Siti Tander 98:95 produžetak (rezultat u seriji 2:1)

(MONDO, Foto: Beta/AP/Marcio Jose Sanchez)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC