• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA ponudila Srbima Eurobasket, oni hoće!

Poslije poziva iz FIBA Evropa, KSS zvanično zainteresovan da od Ukrajine preuzme dio organizacije Evropskog prvenstva za muškarce 2015.

Poslije tačno deset godina od organizacije posljednjeg Evropskog prvenstva za košarkaše u Srbiji, ta država je na putu da kao organizator ili suorganizator ponovo ugosti najbolje reprezentacije Starog kontinenta.

Zbog krize u Ukrajini i nemogućnosti tamošnjeg košarkaškog saveza da privede kraju organizaciju kontinentalnog šampionata, čelnici FIBA Evropa primorani su da potraže novo rješenje.

Ponuda je stigla i na adresu srpske "kuće košarke". Tim povodom, saopštenjem za javnost, oglasili su se čelnici KSS.

"Zbog nepredviđenih poteškoća i okolnosti u kojima su se zatekli Košarkaški savez Ukrajine i FIBA Evropa, u vezi sa organizacijom Evropskog prvenstva 2015, na sjednici održanoj 25. aprila 2014. godine, Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije, na poziv FIBA Evrope, donio je odluku da iskaže interesovanje za organizaciju takmičenja u jednoj od preliminarnih grupa za EP 2015".

U saopštenju je naglašeno da će uslovi za dobijanje šampionata uskoro biti poznati.

"Precizniji uslovi za dobijanje organizacije dijela EP 2015 će biti poznati poslije 15. maja 2014. godine, kada Bord FIBA Evropa bude donio odluku o parcijalnoj ili kompletnoj relokaciji EP 2015 i nakon dobijanja zvanične tenderske dokumentacije odobrene od strane Borda FIBA Evropa".

Srbija je posljednji put bila domaćin Evropskog prvenstva 2005. Evropsku titulu osvojila je Grčka, dok je selekcija SCG doživjela fijasko u Novom Sadu i takmičenje završila već u osmini finala porazom od Francuske.

(MONDO, foto: fiba.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC