• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finale ABA lige: Hrvatska već pobijedila

Treneri Cibone i Cedevite izjavili da je ulaskom u borbu za trofej i plasmanom u Evroligu već napravljen veliki uspeh za njihovu zemlju.

Cibona je pobijedila Crvenu zvezdu, Cedevita Partizan u polufinalu Fajnal fora ABA lige i ta dva hrvatska kluba boriće se u finalu u Beogradu za prvi prsten u regionalnom takmičenju.

Treneri zagrebačkih timova ističu da su već ulaskom u finale i plasmanom u Evroligu naredne sezone već napravili veliki uspjeh.

"Ovo je sjajna stvar i za klupsku i za nacionalnu košarku i dobra uvertira za Svjetsko prvenstvo u Španiji. Obe ekipe su zasluženo u finalu, jer su pokazale karakter protiv favorizovanih Partizana i Crvene zvezde. Mada i da je otišlo na drugu stranu ne bi bilo nezasluženo", rekao istako je trener Cedevite Jasmin Repeša na konferenciji za novinare u Kombank areni.

Govoreći o finalnoj utakmici, Repeša je istakao da se Cibona i Cedevita odlično poznaju i da neće biti nikakvih iznenađenja, ali da će u prednosti biti ekipa koja se brže oporavi poslije napornih polufinalnih mečeva.

"Polufinalne utakmice i način na koje su završene su emotivno ispraznile obe ekipe i u prednosti će biti ona koja se prva oporavi. Mi imamo ambicioznu ekipu kojoj samo fali trofej. Između nas nema tajni , dobro se poznajemo i očekujem tešku utakmicu, punu zamki, u kojoj ćemo se portuditi da pružimo maksimum", kazao je Repeša.

Trener Cibone Slaven Rimac naveo je da je njegova ekipa već ispunila cilj i da će biti dobro šta god da se desi.

"Finale je šlag na torti. Čeka nas odličan protivnik, moramo da damo sve od sebe i pružimo ono što smo radili cijele sezone iako smo u hendikepu zbog manjka igrača. Znamo da će biti teško, jer je rival pokriven na svim pozicijama. Ovo je veliki uspjeh za hrvatsku košarku", rekao je Rimac.

On je dodao da Cibona prvo treba da stane na noge po pitanju finansija i da se ugleda na Partizan.

"Ekipa prvo treba da se izgradi, da se posvetimo radu sa mladim igračima. Model Partizana u posljednjih 10, 12 godina je pravi", dodao je strateg Cibosa.

Kapiten Cibone Marin Rozić rekao da će njegova ekipa učiniti sve kako bi osvojila jedini trofej koji joj nedostaje.

"Napravili smo nevjerovatnu stvar. Usred Beograda igra se hrvatsko finale i to nije niko očekivao. Mi živimo jedan san od nove godine, a nadam se da će u nedelju on imati srećan kraj. Cedevita je odigrala sjajno, možda i najbolju utakmicu u ovoj sezoni. Ne sjaćem se da je neko ovako u Beogradu pretrčao Partizan", kazao je Rozić i dodao da mu je žao što na utakmici neće biti 20.000 ljudi.

Kapiten Cedevite Luka Babić rekao je da je još pod utiskom posle velikog trijumfa u polufinalu i da se nada istom ishodu i u finalu.

"Nervozan sam od dolaska u Beograd. Gledao sam Partizanove utakmice u Evroligi, atmosfera je neopisiva, ne znam da li to još ima negdje u Evropi i svijetu. Mi smo mladi, ovo je veliko iskustvo za nas, a ja sam se plašio da mi se ruka ne trese pri šutu. Uživali smo u atmosferi... Sada je najvažnije ostati miran i biti pametan. Kad smo već došli dovde želimo da osvojimo trofej", naveo je Babić.

Finalni meč, prvi u kojem će se sastati dva hrvatska kluba, na programu je u nedelju od 20 časova u Kombank areni, a Cibona i Cedevita nikada nisu osvojile trofej ABA lige. Šampionski prsten samo je osvojio jedanput hrvatski tim - Zadar, i to 2003. godine.

(MONDO/Agencije, Foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC