• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

San Antonio i Majami u finalu konferencija

Prošlosezonski finalisti potvrdili ulogu favorita protiv Portlanda i Bruklina i plasirali se u finale konferencija u pet utakmica (4-1).

Iznenađenja se nisu dogodila, kao što nisu bila ni očekivana.

Prošlosezonski učesnici velikog finala NBA lige, San Antonio i Majami, plasirali su se prošle noći u finala konferencija. Na Zapadu se čeka ishod drugog polufinala, Kliipersi - Oklahoma (2:3), dok će šampion dočekati pobjednika serije Indijana - Vašington (3:2).

San Antonio je, kao i obično, iskoristio prednost 3:1 završio seriju. U završnoj pobjedi nad Portlandom (104:82), tim Grega Popovića ostao je bez plejmejkera Tonija Parkera već poslije deset minuta.

Francuz je izašao sa terena zbog povrede tetive i nije se vraćao u igru. Još je nejasno do kada će pauzirati.

San Antonio je prvi zauzeo mjesto u finalu Zapada pre svega zahvaljujući odličnim nastupima Kavai Lenarda i Denija Grina, koji su postigli po 22 poena. Lenard je napadačkom učinku dodao i čak pet ukradenih lopti i sedam skokova.

Portland će pamtiti ovu sezonu po prvom trijumfu u plej-of seriji protiv Hjustona, čudesnom trojkom Damijana Lilarda. Ipak, više od toga nije mogao. Lilard je u posljednjem meču sezone svog tima ubacio 17 poena uz 10 asistancija, a Lamarkus Oldridž bio je najbolji strelac ekipe, sa 21 poenom i 10 skokova.

Uzbudljiviji meč odigran je u Majamiju, gdje je šampion izbacio Bruklin iz borbe za titulu takođe u petom meču serije, 96:94.

Netsi su vodili u većem dijelu drugog poluvremena, ali je Rej Alen ponovo bio spasilac Hita. Ubacio je trojku za vođstvo Majamija 93:91 32 sekunde pre kraja!

U sljedećoj akciji Šon Livingston nije uspio da izjednači iz reketa, ali je Džo Džonson ipak ulio nadu gostima trojkom za 94:95, 11 sekundi pre kraja... Lebron je na to odgovorio promašenim, pa ubačenim slobodnim bacanjem, da bi u pretposlednjem napadu izbio loptu iz ruku Pola Pirsa. Sudija je dosudio aut, iako je utisak da je "Kralj" udario protivnika po ruci.

Bruklin je imao četiri sekunde da izjednači ili povede, ali je Rej Alen pomogao Lebronu u odbrani Džoa Džonsona, izbio mu loptu iz ruku i pobednik je bio odlučen.

Džejms je završio utakmicu sa 29 poena, devet skokova i pet asistencija. Dvejv Vejd ubacio je 28 poena, a Kris Boš 16. U poraženom timu istakao se Džon Džonson, sa 34 poena,a Mirza Teletović je ubacio šest poena.

(MONDO, Foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC