• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teodosić: Neka i nas malo pogleda sreća!

Srpski plejmejker, uprkos svemu, vjeruje u kvalitet CSKA pred polufinale protiv Makabija (petak, 18.00).

Miloš Teodosić došao je u Milano, na svoj peti Fajnal for Evrolige - peti u posljednjih šest sezona.

Samo 2011. nije bio učesnik najvećeg događaja sezone u evropskoj košarci, nakon što je Olimpijakos ispao od Montepaskija poslije pobjede od gotovo 50 poena razlike u prvoj utakmici četvrtfinalne serije!

Dva puta je bio na poraženoj strani već u polufinalu, a dva puta u finalu, po jednom sa oba svoja kluba. Istovremeno je biran za MVP igrača Evrolige, u prvu i drugu idealnu petorku, ali...

"...to su sve individualna priznanja, koja ništa ne znače. Odnosno, znače malo u poređenju sa osvajanjem velikog trofeja, kao što je trofej Evrolige", rekao je Teodosić uoči treninga CSKA u četvrtak uveče.

Poraz od Olimpijakosa u istanbulskom finalu 2012. bio je šok zbog ubjedljivog vođstva i sigurne igre "armejaca" u prve tri četvrtine. Prošle godine u Londonu su se isti rivali našli u polufinalu i tada se CSKA bukvalno raspao, što je dobrim dijelom stavljeno na dušu srpskih internacionalaca - prvenstveno Teodosića i Nenada Krstića.

"Od te katastrofalne utakmice, sve naše misli bile su vezane za naredni Fajnal for, a to je ovo što sada slijedi. Želja da trijumfujemo je ogromna, ali treba da se smirimo i da u meč protiv Makabija uđemo koliko god je moguće hladne glave".

Rezonski je pred početak turnira postaviti pitanje igraču koji je tu sve tri godine, da li sadašnji tim CSKA ima nešto što nisu imala prethodna dva, a što bi ga konačno odvelo do cilja?

"Mislim da su obe te, neuspješne ekipe, imale kvalitet, a i sve drugo što je neophodno da se osvoji titula. Ali, eto..."

"Možda je 'krivac' sistem takmičenja, koji se svodi na jednu utakmicu, u kojoj bilo ko može da pobijedi. Mislim da ovaj tim CSKA takođe ima kvalitet da se nađe na vrhu. Valjda ćemo pored svega imati i malo sreće, koja nam prethodnih godina nije bila saveznik", slegao je ramenima jedan od najboljih evropskih "plejeva", koji se u finišu četvrtfinala plej-ofa protiv Panatinaikosa vratio na teren poslije povrede lista.

CSKA je uoči Fajnal fora dva puta izgubio na svom parketu od Lokomotive Kubanj, što ruski novinari tvrde da nikako nije bila slučajnost.

Ne bi, međutim, bilo prvi put da ekipa koja nije djelovala dobro uoči turnira, baš tu pronađe način da pobijedi samu sebe, a time postane i dovoljno jaka za svoje protivnike. Kada dođeš u tu fazu, od otvaranja šampanjca te dijele samo dvije utakmice...

Ko je prije tri nedelje mogao da zamisli igrače Cibone kako podižu pehar namijenjen šampionu ABA lige?

U drugom polufinalu, od 21 čas, ponovo ćemo gledati "El klasiko". Prošle godine je Real savladao Barsu rezultatom 74:67.

(Ivan Bogunović, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC