• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH (finale): Široki preslišao "studente"

Košarkaši Širokog iznenadili su favorizovanu Bosnu u prvoj finalnoj utakmici plej – ofa prvenstva BiH (87:78) i poveli u seriji 1:0.

 BiH (finale): Široki preslišao "studente" Izvor: MONDO

Hercegovačkom klubu trebaće još jedna pobjeda u subotu uveče pred svojim navijačima u dvorani "Pecara", da osvoji šesti šampionski trofej u istoriji, iako su Sarajlije u dosadašnja tri međusobna  dvoboja ostvarile maksimalan učinak! Međutim, kad je bilo najvažnije, Široki je bez većih problema upisao pobjedu!

Bosna je od samog starta krenula agresivno sa pojačanom odbranom, što je rezultiralo vođstvom od "plus sedam" (24:17), ali su gosti iz Širokog Brijega u poslednjem minutu prvog kvartala dodali gas i smanjili na samo poen zaostatka.

Izabranici Hrvoja Vlašića nastavili su u istom ritmu u drugoj četvrtini, i zahvaljujući sjajno raspoloženom Česteru Mejsonu i Hrvoju Puljku, uspjeli da preokrenu rezultat i na odmor odu sa četiri pogotka viška (49:45).

Upozoravao je trener Sarajlija Vlada Vukoičić da je njegov tim favorit samo na papiru, ali njegovi izabranici u utorak uveče nisu imali rješenje za raspoložene igrače Širokog Brijega.

Gosti su i u trećeoj dionici, nemilosrdno punili koš poprilično nervoznih košarkaša Bosne, i pred poslednjih 10 minuta stekli istu toliku prednost od 10 poena (71:61).

Kad se očekivalo buđenje domaćih, uslijedio je novi udar Širokog, pa se u poslednjih pet minuta ušlo sa prednošću gostiju od čak 16 poena razlike. Pokušavao je srpski stručnjak sa klupe Bosne da izmjenama i pozivanjem na tajmaut pokuša da "studente" vrati u utakmicu, ali više od časnog poraza  nisu mogli.

Najefikasniji kod Širokog bili su Ivan Grgat sa 27 poena, ali je "ključni šraf" pobjede bio Mejson sa 18 koševa i 12 uhvaćenih lopti.

U ekipi aktuelnog šampiona bolji od ostatka tima bio je Suad Šehović sa 20 pogodaka.

Revanš meč igra se u subotu, 30. maja u Širokom Brijegu, a eventualna "majstorica" u Sarajevu 2. juna.

Bosna ASA BHT – Široki Eronet 78:87
(27:26, 18:23, 16:22, 17:16)


KSC Skenderija - Dvorana "Mirza Delibašić". Gledalaca: 2.000.

BOSNA ASA BHT: Ivanović 12, Šehović 20, Ikonić 7, Rakić, Vučurović, Đurasović, Suljagić 1, Hajrić 12, Pašalić, Đorđević 14, Avdić, Ovčina 10.
Trener: Vlada Vukoičić.

ŠIROKI ERONET: Josipović 15, Milenković 3, Naletilić, Siriščević, Špralja 7, Puljko 9, Ružić 2, Mišić, Tomas 6, Vrbanc, Mejson 18, Grgat 27.
Trener: Hrvoje Vlašić

(MONDO, foto: Zvanični sajt Bosne)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC