• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi pišu ABA ligi: Hoćemo besplatnu pozivnicu!

Srpski klubovi blizu dogovora da od čelnika ABA lige, izuzetno ove godine, zatraže učešće bez finansijske nadoknade za četvrti tim Superlige.

 Srbi pišu ABA ligi: Hoćemo besplatnu pozivnicu! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Specijalna pozivnica za učešće u ABA ligi i u srećnija vremena je predstavljala krupan zalogaj za klubove iz Srbije.

Sada, kada su se na opšte ekonomske neprilike nadovezale i katastrofalne poplave, srpski predstavnici u regionalnom takmičenju spremaju se da čelnicima ABA lige upute zajednički apel.

Kratko i jasno, tražiće da izuzetno ove godine četvrtoplasirana ekipa Superlige ne plati 150.000 evra za "vajld kard".

Oko toga su se na subotnjoj sednici Predsedništva Udruženja klubova KLS saglasili Crvena zvezda Telekom, Mega Vizura i Radnički iz Kragujevca.

Uzdržan je ostao samo Partizan, uz objašnjenje Dragana Todorića da ta tema nije bila predviđena dnevnim redom i obećanje da će crno-beli svoj stav u pisanoj formi uskoro dostaviti kancelariji KLS.

Podsetimo da se za dva "vajld karda" ABA lige, po ceni od 150.000 evra, svake godine bore srpski i hrvatski, odnosno klubovi iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Srbija i Hrvatska imaju po tri garantovana predstavnika, a zemlja sa većim koeficijentom uspešnosti (ukupan broj pobeda, podeljen sa brojem učesnika) obezbeđuje četvrtu "vizu" za sledeću sezonu.

Slovenija ima dva sigurna mesta, BiH jedno, pa onda od koeficijenta zavisi da li će biti 3:1 ili, kao ove sezone 2:2 (Olimpija, Krka - Igokea, Široki).

Neretko klub koji sportskim rezultatom stekne pravo nastupa u regionalnom takmičenju, ne može to da isprati u finansijskom delu. Tako je prošle godine kragujevački Radnički "uskočio" u ligu umesto Vojvodine, a sada je veliko pitanje da li će Helios iz Domžala uspeti da skupi novac za specijalnu pozivnicu.

Kako trenutno stoje stvari na superligaškoj tabeli, pitanje osvajača treće i četvrte pozicije rešavaće Mega (skor 6-3) i Radnički (5-4).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC