• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Nikada nisam nikoga prvi udario

Autor mondo.rs

Visoki funkcioner KK i FK Crvena zvezda na konferenciji za novinare je izložio svoju verziju sukoba sa novinarom TV Kopernikus.

 Čović: Nikada nisam nikoga prvi udario Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Nebojša Čović u sredu je dospeo u žižu javnosti, posle optužbi novinara Dejana Anđusa, da ga je u društvu svog zeta Miloša Ninkovića sačekao i fizički napao ispred zgrade televizije Kopernikus.

Predsednik košarkaškog i potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda tim povodom je sazvao konferenciju za medije u dvorani "Basket lend" na Čukaričkoj padini.

"Nikoga u životu nisam udario prvi, uvek sam se branio. Tačno je da me je zet odvezao do televizije Kopernikus i da sam pričao sa Anđusom. O svemu ostalom ćemo taj novinar i ja raspravljati na odgovarajućem mestu, pred drugim institucijama", rekao je Čović.

Prema njegovim rečima, u Anđusovoj autorskoj emisiji u utorak uveče, "izneta je lavina neistina".

"Javne kritike dopuštam, ali ne dopuštam laži i medijsku harangu na mene i moju porodicu. Time se ugrožava naša bezbednost", objasnio je Čović, koji je samo nekoliko dana ranije oštro odgovorio treneru Partizana Dušku Vujoševiću, na njegovu izjavu o Čovićevom sinu Filipu, kao "najboljem što ta porodica ima".

"U Anđusovoj emisiji izneta je lavina neistina. Pošto nije bilo moguće da se uključim u program, smatrao sam da treba da odem tamo i pitam ga zašto se bavi lažima i neistinama. Nije prvi put da smo Anđus i ja razgovarali posle njegove emisije".

"Gde sam se sve nalazio sa novinarima, ulica je divno mesto. Nije čudo što sam ga tu potražio!"

Čović je dodao da nema lični animozitet prema Dejanu Anđusu, koji ga je "napadao koristeći fudbalski i košarkaški klub Crvena zvezda", navodno sve zbog toga što mu je Čović rekao da "ne može da reketira trenera Zvezde".

Radi se, naravno, o čuvenom slučaju slovenačkog trenera Slaviše Stojanovića i izvesnog "Miška taksiste", a o svemu tome će, prema rečima poznatog društveno-sportskog radnika, takođe biti reči "tamo gde treba".

Nebojša Čović nije želeo da ulazi u detalje nemilog događaja ispred TV Kopernikus.

On je naglasio da se slaže sa "90 odsto saopštenja" novinarskog udruženja, kojim se osuđuje fizički napad na novinara. Ipak...

"Kako je moguće da je NUNS završio istragu i zna da je u pitanju bio napad na novinara? Možda NUNS nije imao tu nameru, ali ovo je prejudiciranje".

"Prvi napad na mene dogodio se u emisiji, a drugi posle emisije", još jednom je Čović "između redova" poručio da je Dejan Anđus njega prvi udario, suprotno tvrdnjama tog novinara, koji je u sredu rano ujutru potražio pomoć u Urgentnom centru.

"Ako je Anđus lagao u emisiji, ko garantuje da nije lagao i posle toga. Da li čovek, koji tako agresivno vodi emisije, može biti napadnut, ili može biti napadač", upitao je Nebojša Čović okupljene novinare.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

bojan

Eto, lepo covek kaze da se branio

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC