• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović ide ka tituli, Pešić u finalu

Autor mondo.rs

Fenerbahče dobio i drugi meč finala plej-ofa protiv Galatasaraja, a Bajern deklasirao Oldenburg u "majstorici" polufinala.

 Obradović ide ka tituli, Pešić u finalu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Željko Obradović u prvoj sezoni sa Fenerbahčeom nije ostvario željeni rezultat u Evroligi, ali je zato na dobrom putu da osvoji titulu prvaka Turske.

Posle 2:0 u četvrtfinalu protiv Ušaka i 3:0 u polufinalu protiv Karšijake, Fener i u finalu niže pobede - 2:0 protiv Galatasaraja, igra se do četiri pobede.

Obradovićev tim u utorak je potpuno nadigrao gradskog rivala (89:70), ali je u četvrtak Galatasaraj vodio skoro celu utakmicu i onda u finišu prokockao prednost - 74:73.

Mekejleb i Žorić ubacili su po 15, Preldžić 13, a Nemanja Bjelica tri poena, uz šest skokova i dve asistencije za 14 minuta.

Presudila je izgubljena lopta Markoišvilija i zakucavanje Mekejleba u kontri 23 sekunde pre kraja. Gosti su imali napad za pobedu, ali Zoran Erceg posle tajm-auta četiri sekunde pre kraja nije uspeo da uputi loptu ka košu...

Markoišvili je predvodio Galatasaraj sa 24 poena, dok je Erceg nanizao 14 poena, osam skokova i pet grešaka, uz šut iz igre 3/13 i 6/6 sa linije slobodnih bacanja.

U Nemačkoj će akteri finala plej-ofa na obe strane biti srpski treneri.

Saša Obradović sa Albom je ranije eliminisao Artland (3:1) i u četvrtak za rivala dobio Svetislava Pešića, čiji Bajern je u Minhenu ubedljivo dobio "majstoricu" protiv Oldenburga - 88:63.

Na poluvremenu je bilo samo "plus osam" za Bavarce, ali su treću četvrtinu počeli furiozno, serijom od 21:3 i tako rešili utakmicu (62:36).

Oldenburg je slavio u četvrtom meču takođe zahvaljujući maestralnoj igri u trećem periodu (25:7).

Od srpskih trenera je na sceni i Mihajlo Uvalin, čiji Stelmet Zielona Gora brani titulu prvaka Poljske.

Turov je pobedom na gostujućem parketu 81:75 povisio vođstvo u finalnoj seriji na 3:1 i u nedelju će pred svojim navijačima imati prvu "meč loptu" za šampionsko slavlje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC