• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spursi poveli u velikom finalu

Autor mondo.rs

San Antonio u prvom meču finalne serije stigao u finišu do pobede nad braniocem prstena, Majamijem (110:95). Trijumf izboren posle izlaska Lebrona Džejmsa.

San Antonio Spursi poveli su u borbi za titulu. Oni su u prvom meču finala pred domaćom publikom savladali Majami rezultatom 110:95 (26:20, 28:29, 20:29, 36:17).

Domaćini su ključnu prednost stekli u poslednjoj četvrtini, serijom 16:3, kada je zbog problema sa grčevima i bolnom grimasom parket napustio najbolji igrač Hita Lebron Džejms.

...
Izvor: YouTube

1:0

Ekipa Grega Popovića stigla je do važne prednosti na startu finalne serije, koja sudeći prema statistici prethodnih sezona, nije donosila ništa dobro ekipama koje su to isto učinile. Naime, Spursi su istu stvar uradili i prošle godine na startu finalne serije baš protiv istog rivala, a zatim su izgubili bitku za trofej, a ukupan poraz su isto doživeli i Oklahoma 2012, posle vođstva od 1:0, kao i baš Majami godinu dana ranije u velikom finalu protiv Dalasa, iako su dobili prvi meč u seriji.

Nakon toga igra branioca trofeja se u potpunosti raspala. Naime, Majami je u poslednju četvrtinu ušao sa vođstvom od 86:79, a onda je Lebron zbog grčeva koji su se proširili na celo telo, hramajući napustio teren, a na njemu je zasijao Deni Grin.

Taj momak je pogodio 11 od ukupno 13 poena u poslednjem kvartalu, od čega tri trojke nakon izlaska Džejmsa (ukupno ekipa od tada bez greške pogađala za tri 6-6). Serija Spursa, u kojoj su realizovanili 13 od 17 napada u nizu, "slomila" je do tada odlični Majami.

Domaćini su slavili uprkos činjenici da su imali 23 izgubljene lopte na meču, što je rekord sezone, a tome je dobrim delom "kumovao" i kvar na sistemu za ventilaciju u hali, pa je temperatura u pojedinim trenucima na parketu iznosila više od 30 stepeni.

...
Izvor: YouTube

Najbolji u redovima Spursa bili su Tim Dankan sa 21 poenom i 10 skokova i Manu Đinobili - 16 poena, pet uhvaćenih lopti i 11 asistencija, dok je odličnu partiju prikazao i Toni Parker, strelac 19 poena, uz osam asistencija.

Kod Majamija uz Džejmsa koji je za nepunih 33 minuta upisao 25 pogodaka, uz šest skokova, istakli su se i Dvejn Vejd sa 19 i Kris Boš sa 18 poena i devet uhvaćenih lopti.

Drugi meč finalne serije, koja se igra do četiri pobede, na programu je u noći između subote i nedelje, opet u San Antoniju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC