• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mali" Radnički namučio Partizan!

Autor mondo.rs

Partizan dobio prvi polufinalni meč protiv oslabljenih Kragujevčana i to pošto je sa "plus 20" pao na samo poen prednosti - 89:81. Gosti šutnuli 42 puta za tri poena!

 "Mali" Radnički namučio Partizan! Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana pobedom su obeležili povratak "kući", nakon više od tri nedelje odsustva zbog zauzetosti hale Pionir.

Posle ubedljivog vođstva u prvom poluvremenu i senzacionalnog "kam-beka" Radničkog u trećoj četvrtini, poslednji minuti ipak su bili lišeni neizvesnosti - 89:81 (27:14, 25:25, 18:25, 19:17).

Partizan je tako poveo u polufinalnoj plej-of seriji, a prvu šansu da se plasira u finale imaće u utorak (20.00) u dvorani Jezero.

STATISTIKA

PARTIZAN: Tepić 14 (9sk, 4as), Lovernj 4, Pavlović 10 (4as), Dalo 8 (6sk, 3as), Milutinov 8 (10sk), Bogdanović 22 (8as), Gagić 4, Musli 8, Andrić, Bezbradica, Bertans 11, Šalić.

RADNIČKI: Janković 6, Stevanović, Mlađan 24 (trojke 6/13), Kalinić 7 (5sk, 5as), Katnić 11 (4as), Birčević 11 (7sk), Balmazović 3, Jevtović, Marinović 16 (8sk, 9as), Dimić 3 (4sk).

Prethodnih dana se mnogo pisalo i pričalo o tome kako će Mega Vizura biti oslabljena u prvom susretu polufinala protiv Crvene zvezde Telekom, a onda se Radnički - bez najave - suprotstavio Partizanu bez trojice igrača iz uobičajene rotacije.

U gostujućem timu nije bilo beka Stefana Jovića i krilnih centara Save Lešića i Marka Brkića, dok trener Miroslav Nikolić celu prvu četvrtinu nije uvodio odličnog šutera Dušana Mlađana.

Radnički je pokušao da se odupre braniocu titule sa dosta skromnim sastavom i tokom prvog poluvremena je sve ukazivalo da će to biti lagana pobeda domaćina.

Ipak, serija Radničkog od 7:0 iz poslednjih tridesetak sekundi druge četvrtine, u trećoj je narasla do 14:0, a zatim i na 19:2.

Rezultat je iz 52:32 za samo četiri minuta dramatično transformisan u 54:51 i odjednom je utakmica postala potpuno "otvorena".


Muta Nikolić nije imao izbora. Oslonio se na ekstremno nisku petorku, sa Birčevićem na "petici", Mlađanom i Kalinićem na krilnim pozicijama. Osnovno opredeljenje Kragujevčana bio je šut za tri poena (na kraju 14/42!) i stanje na semaforu menjalo se, generalno, u skladu sa njihovim procentom uspešnosti.

Partizan je uspevao da stekne šest do devet poena viška, ali se ta prednost lako "topila". I onda, odluka.

Mlađan je u 33. minutu smanjio na svega 75:74, potom su Katnić i on promašili trojke za prelazak u vođstvo i pokazalo se da je Partizan tu odbio poslednji pokušaj preokreta.

Saša Pavlović prodorima, a permanentno usamljeni Milenko Tepić trojkama (4/8) obezbedili su crno-belima i njihovim navijačima miran finiš...

Izvor: MN PRESS Kragujevčani su u prvim minutima vodili, najviše zahvaljujući trojkama Marka Marinovića (11:12 - 6. minut), ali bilo je samo pitanje trenutka u kome će se crno-beli "odlepiti".

Od sedmog minuta do kraja prve deonice napravili su seriju od 13:0 i otišli na "mali" odmor sa prednošću od 27:14.

Crno-beli su u drugoj četvrtini nastavili da povećavaju prednost, postigli su sijaset lakih koševa, a Bogdan Bogdanović im je trojkom u 20. minutu doneo maksimalnih 52:32.

I onda - serija Radničkog za nevericu. Dimić je smanjio na 52:34, a Bogdanović izgubio loptu i dve sekunde pre kraja poluvremena dobio nesportsku ličnu grešku! Marinović je ubacio dva slobodna bacanja, a Dušan Katnić trojku sa pola terena - 52:39.

Kragujevčani nisu posustali ni u nastavku utakmice.

Dva minuta bila su im dovoljna da priđu na 52:46, seriju od 0:14 prekinuo je Nikola Milutinov posle ofanzivnog skoka, da bi Marinović u 24. minutu, svojom četvrtom trojkom, smanjio na samo 54:51! Birčević je imao i šut za izjednačenje, ali nije pogodio...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC