• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Tek ćemo da pomučimo Partizan

Autor mondo.rs

Plejmejker Radničkog smatra da je nedostatak snage i koncentracije bio razlog subotnjeg poraza Kragujevčana od Partizana. Poziva sugrađane da u utorak ispune halu i vide motivisan domaći tim.

 Marinović: Tek ćemo da pomučimo Partizan Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

"Mi smo atipična ekipa, niski smo i igramo brzo. Pokušali smo da ispariramo ekipi koja je viša i teža, a jedino je ubrzavanje igre davalo nekakvu šansu da budemo ravnopravi suparnik. Dok smo imali snage, imali smo i aktivan rezultat", sabirao je u subotu uveče utiske Marko Marinović, plejmejker Radničkog.

Desetak minuta pre nego što je izneo takvu ocenu, njegov tim poražen je od Partizana u prvoj utakmici polufinala domaćeg plej-ofa.

Oslabljeni Radnički, bez Stefana Jovića, Save Lešića i Marka Brkića, gubio je 32:52, ali je za četiri minuta treće četvrtine stigao prednost protivnika i sveo je na samo tri poena.

Međutim, Partizan nije dozvolio rivalu da u završnici napravi senzaciju. Iako je u jednom trenutku vodio samo poen prednosti (72:71), Saša Pavlović i Milenko Tepić obezbedili su mu mirnu završnicu i, ispostaviće se, siguran trijumf.

"Bili smo relativno blizu pobede, nismo se obrukali. Presudila je njihova "duža klupa", nama su nedostajali Brkić i Lešić u unutrašnjoj liniji, ali i Jović spolja, kao i, iskreno rečeno, naša dekoncentracija u završnici", dodao je Marinović, koji je završio utakmicu sa 16 poena, osam skokova i devet asistencija.

Naredni meč isti rivali odigraće u utorak uveče, u Kragujevcu, gde plejmejker Radničkog smatra da će aduti njegovog tima više doći do izražaja.

"Ako nam treća četvrtina iz ovog meča bude obrazac za revanš, eto nas ponovo u Beogradu. Moraćemo da 'skidamo lopte' u odbrani, a ukoliko to budemo radili uspešno stvaraćemo dosta kontra-napada, pa ćemo imati čemu da se nadamo".

"Ključno će da bude kontrolisanje njihovog ofanzivnog skoka, tada nismo bez šanse. Ipak, Partizan ostaje favorit i nema sumnje da im je cilj da polufinale svedu na dva duela, kako bi što odmorniji ušli u finale. Ali, imamo tri dana da se regenerišemo, motivacija je svakako na najvišem nivou, tek ćemo da ih pomučimo".

Iskusni kreator igre smatra da je Radnički u lepom svetlu predstavio svoj grad, klub i same igrače koji nose njegov dres.

Takođe je iskoristio i priliku da pozove sugrađane u utorak u "Jezero".

"U utorak je, u gorem scenariju, kraj sezone koji je izrežirao ipak državni prvak, ili, u povoljnijem raspletu - meč koji nas lansira u 'majstoricu', a onda je baš sve moguće, pa i ulazak u finale. Iskreno, mislim da smo pristupom zaslužili podršku sa punih tribina".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC