• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se ispromašivala i povela protiv Mege!

Crvena zvezda nalazi se na pobedu od trećeg uzastopnog finala plej-ofa Superlige. Bez najvatrenijih Delija u "Pioniru".

 Zvezda se ispromašivala i povela protiv Mege! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Loše šutersko veče za košarkaše Crvene zvezde i opet rutinska pobeda.

Jednostavno, Mega Vizura bez dvojice startera, Nemanje Dangubića i Vasilija Micića, nije mogla da se ozbiljno suprotstavi favoritu na otvaranju polufinalne serije plej-ofa Superlige.

Sada je 1:0 za Zvezdu, koju pobeda deli od trećeg uzastopnog pojavljivanja u finalu plej-ofa.

Pred nekoliko hiljada gledalaca u "Pioniru", u kojem nije bilo najvatrenijih navijača domaćeg tima: Crvena zvezda - Mega Vizura 81:70 (24:17, 19:17, 19:19, 19:17).

Pre svega zahvaljujući dobroj odbrani, u trenucima kada nijednom šuteru osim Branka Lazića u prvom poluvremenu, ništa nije polazilo za rukom, tim Dejana Radonjića stigao je do reklo bi se rutinske pobede.

Lazić je do u jednom trenutku imao 4/4 za tri poena, ali je tu stao. Jaka Blažič šutirao je 1/7 van linije 6,75, Tadija Dragićević 1/4, Marko Simonović 1/3, Demarkus Nelson 1/5, a Čarls Dženkins 1/7.

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Mitrović 7, 6 sk, Lazić 14 (4/6 za tri), 6 sk, Blažič 9, Simonović 5, Marjanović 5, 4 sk, Radenović, Katić 8, 3 sk, Nelson 13, 3 sk, 4 ukr, 3 izg, 8 as, Dženkins 12, Lipovij 5, Dragićević 3.

MEGA VIZURA: Reljić 5, Krstić 11, Avramović 2, Luković, Veličković 4, 8 sk, 3 as, Miljenović 17, 8 as, Jokić 5, 6 sk, 4 as, Varda 20 (8/11 za dva), 4 sk, 3 ukr, 3 izg, Tijanić, Bojić 4, Milovanović 2, Jaramaz.

Crvena zvezda je bila u vođstvu od rezultata 13:13 u prvoj četvrtini i ono zapravo do kraja nije ni dolazilo u pitanje. U finišu treće četvrtine, pri rezultatu 60:53, Mega je imala nekoliko prilika da kazni promašaje i izgubljene lopte crveno-belih i "siđe" na pet ili četiri poena zaostatka, ali nijedan nije iskoristila.

Tim rezultatom završena je treća četvrtina, a već do polovine četvrte na semaforu je pisalo 75:59, kada je bilo jasno da od neizvesnosti neće biti ništa.

Crvena zvezda je u periodu građenja vođstva pronašla način da zaustavi Ratka Vardu, koji je prebrzo stigao do deset poena, potom dugo kaskao na 12, da bi tek kada je sve bilo rešeno uspeo da stigne do pozamašnih 20, uz odličan procenat šuta iz igre.

Kada se Dangubić i Micić vrate za revanš u Novom Beogradu, Mega će biti daleko ozbiljniji takmac, a i navijači će imati više da vide. Ove večeri, Zvezdi je bila dovoljna jaka odbrana za vođstvo od 1:0.

Ni u jednoj četvrtini, Radonjićev tim nije primio više od 20 poena i to je, uz kontrolu skoka, bio ključ pobede.

U prvom poluvremenu, briljirao je Lazić sa 14 poena, do kojih je došao bez promašaja u šutu iz igre, odnosno uz četiri trojke iz četiri pokušaja. Tek petu je promašio... Pratio ga je Katić sa osam poena i tri skoka do odmora, a u nastavku su najviše doprineli Nelson i Dženkins.

Utakmicu u "Pioniru" pratilo je nekoliko stotina gledalaca, među kojima iz nepoznatog razloga nije bilo najvatrenijih navijača, niti zastava.

Revanš meč je u sredu, u 20 časova, u "Hali sportova", a ukoliko bude bilo potrebe, majstorica će biti odigrana u subotu, 14. juna, u "Pioniru".

U drugoj polufinalnoj seriji, Partizan vodi protiv Radničkog rezultatom 1:0. Revanš je u utorak u Kragujevcu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC