• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAO poslao ponudu Olimpijakosu!?

Prvi put u istoriji grčke košarke, Panatinaikos je poslao zvaničnu ponudu za jednog košarkaša Olimpijakosa. Želja "zelenih" je Vangelis Mancaris. Naravno, neće biti ostvarena.

Rivalstvo Panatinaikosa i Olimpijakosa, jedno od najvećih na svetu, neretko nije sprečavalo igrače da se sele iz centra Atine u Pirej ili u obrnutom smeru. Mnogi su to činili i indirektno.

Duga je lista košarkaša koji su zelenu opremu zamenili crveno-belom ili obrnuto. Među njima je, pored Žarka Paspalja (prešao iz Panatinaikosa u Olimpijakos 1994), veliki broj penzionisanih i sada aktuelnih košarkaša (Spanulis, Vujukas, Perperoglu...).

Po završetku minule sezone, okončane pobedom PAO-a nad Pirejcima u finalnoj seriji, nagovešteno je da bi putem koji se ređe ide mogao da krene i Vangelis Mancaris (24, 196 cm), bek Olimpijakosa.

Njegov ugovor sa vicešampionom Grčke (160.000 evra po sezoni) ističe sledećeg leta i ima izlaznu klauzulu, definisanu za slučaj da ga poželi neki NBA klub. S obzirom na to, Olimpijakos mu je ponudio protužetak saradnje, a u pregovore bi se rado umešao i PAO.

Prema pisanju grčkih medija, prvi put u istoriji tamošnje košarke, Panatinaikos je poslao zvaničnu ponudu za kupovinu igrača Olimpijakosa!

"Zeleni" su se raspitivali za Mancarisovu otkupnu cenu, uz ponuđenih 300.000 evra i dobili očekivani odgovor: "Nije na prodaju!"

"Jedino oko čega će biti vođeni pregovori sa Mancarisom su produžetak ugovora", navodno je razjasnio Olimpijakos i isprva demantovao da je ponuda uopšte "na stolu". Međutim, specijalizovani košarkaši portal Eurohoops objavio je zvanični dokument koji je stigao u Pirej.


Panatinaikos, predvođen novim trenerom Duškom Ivanovićem, rastao se po završetku sezone sa četvoricom stranaca, Rokom Ukićem, Ramelom Karijem, Majkom Batistom i Zekom Rajtom. Vlasnik kluba Dimitris Janakopuls nagovestio je i da bi Džejms Gist i Stefon Lazme mogli da odu iz Atine.

Trenutno se spekuliše da su prve želje šampiona Grčke za sledeću sezonu Nik Kalates (Memfis) i Riki Hikmen (Makabi), za koga je interesovanje pokazao i Olimpijakos.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC