• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

San Antoniju šampionski prsten

Autor mondo.rs

Spursi u petom meču finalne serije savladali Majami sa 104:87 i osvojili trofej ukupnim rezultatom 4:1.

San Antonio novi je šampion NBA lige. Ekipa Grega Popoviča u petom meču finalne serije, na svom terenu, nadigrala je aktulne prvake, Majami, sa 104:87 i domogla se šampionskog prstena.

Najbolji u redovima novog šampiona bio je Kavi Leonard sa 22 poena i 10 skokova, koji je ujedno proglašen i najkorisnijim igračem (MVP) finalne serije.

Njemu su veliku pomoć pružili i Manu Đinobili sa 19 poena, uz po četiri skoka i asistencije, Peti Mils upisao je 17, Toni Parker 16, a Tim Dankan 14 poena, uz osam uhvaćenih lopti i dve blokade.

San Antonio je morao da se dobrano pomuči za novu, poslednju pobedu u seriji, jer je Majami bolje počeo meč. Vodili su sa 16 poena razlike (22:6), ali su Spursi onda načinili ključnu seriju 37:13, u drugoj i početkom treće četvrtine, i preuzeli vođstvo koje su očuvali do kraja utakmice.

"Teško je poverovati, zar ne? Zaista smo igrali na veoma visokom niovu", rekao je Đinobili.

Spursi su se tako sa kamatom revanširali Hitu za poraz prošle godine u finalu, koje je odlučeno rezultatom 4:3.

"Sećamo se kako nam je bilo prošle godine i kako smo se osećali u svlačionici. To smo iskoristili na najbolji način i evo, sada je sjajno. Zbog ovog trijumfa prošlogodišnji neuspeh nam se čini u redu", rekao je Dankan.

Prva zvezda Majamija Lebron Džejms rekao je da je razočaran, ali da su osvojene dve titule u poslednje četiri godine dobar rezultat.

"Želeo sam da insipirišem saigrače, ali nisam uradio dovoljno. Izgubili smo jedno finale, onda smo dobili dva uzastopna, a sada smo izgubili jedno. Mislim da bismo 50 odsto uspešnosti u četiri finala uvek prihvatili. Naravno, želimo da pobedimo u svakom, ali takva je priroda ove igre. Nisam ponosan na našu igru tokom finalne serije", istakao je najbolji igrač Majamija.

...
Izvor: YouTube


Trener bivših šampiona Erik Spolestra rekao je da njegova ekipa nije imala odgovor za sjajnu košarku San Antonija.

"Igrali su izuzetnu košarku u finalnoj seriji, posebno u poslednje tri utakmice, i zaslužili su prsten, jer su bili bolji. Igrali su sjajno, a mi na to nismo mogli da odgovorimo", rekao je Spolestra.

Kod bivših šampiona najbolji je bio Lebron Džejms sa 31 pogotkom, 10 skokova i pet asistencija, dok je Kris Boš ubacio 13, uknjiživši i sedam uhvaćenih lopti.

San Antonio je tako stigao do pete NBA titule u istoriji (1999, 2003, 2005, 2007 i 2014), baš kao i trener Greg Popović i iskusni Tim Dankan. Prsten manje, ukupno četiri sa Spursima, osvajali su Toni Parker i Manu Đinobili.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC