• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan izjednačio, Zvezda ispustila "brejk"!

Autor mondo.rs

Bogdanović dao 33 poena, a Gagić 18 uz devet skokova u pobedi crno-belih 62:82. Treća utakmica u četvrtak, bez gledalaca. Povrede Radenovića i Marjanovića.

 Partizan izjednačio, Zvezda ispustila "brejk"! Izvor: MN PRESS

Finale srpskog plej-ofa vraćeno je na početak!

Serija do tri dobijena meča pretvorena je u seriju do dve pobede, koja počinje u četvrtak, sa Partizanom kao domaćinom, ali bez njegovih navijača i bez publike generalno, s obzirom na kaznu koju je posle incidenata u prvoj utakmici izrekao direktor takmičenja KLS Dragan Gogić.

Crvena zvezda Telekom - Partizan NIS 62:82 (11:23, 18:17, 21:19, 12:23) - 1:1!

Zvezda je u subotu slavila rezultatom 97:88, posle dva prekida (Partizanovo napuštanje terena i tuča, uz isključenje 14 igrača), ali dva dana kasnije nije dobro reagovala na "galamu" koja se oko svega podigla u javnosti, a tu podrazumevamo i opskurnu priču oko dvoumljenja čelnika crno-belih da li uopšte da pošalju ekipu na utakmicu!

Umesto da iskoriste "vetar u leđa" sa tribina, učenici Dejana Radonjića bezuspešno su "jurili" rezultat svih 40 minuta, a potencijalno veći problem od ovog poraza mogle bi da im budu povrede Ivana Radenovića (odšepao u svlačionicu) i Bobana Marjanovića (lakat).

Smatralo se da će Partizan biti više hendikepiran suspenzijama Milutinova i Pavlovića, nego Zvezda odsustvom Nelsona, ali događaji na parketu pokazali su suprotno.

Bogdan Bogdanović uzeo je stvari u svoje ruke, kao jesenas posle povreda Vestermana i Milosavljevića i sa 33 poena (10/21 iz igre, 10/10 slobodna bacanja) pokazao zašto je najbolji mladi igrač Evrolige za ovu sezonu.

U situaciji kada pored Milutinova nije mogao da igra ni Dejan Musli, svoju partiju godine pružio je Đorđe Gagić (18p, 9sk), uz koga je Davis Bertans sa 14 poena kompletirao udarni trio crno-belih.

Partizan je terao Zvezdu da ga pobedi šutem spolja, a domaćin je odgovorio sa 4/24 van linije 6,75 metara. Malo i premalo...

Jaka Blažič ubacio je 19, Čarls Dženkins 17, a Raško Katić 15 poena. Drugi deo liste strelaca (Lazić pet, Simonović, Radenović i Marjanović po dva poena) govori sve o nadahnuću, odnosno indisponiranosti ostatka ekipe.

Zanimljivo je da je nekadašnji kapiten Tadija Dragićević i drugi meč presedeo na klupi...

Izvor: MN PRESS
Iako je Duško Vujošević prinudno snizio postavu, Partizan je imao devet skokova više.

Zvezda je posle "minus 16" (29:45) početkom drugog poluvremena uspela da uhvati priključak, najviše zahvaljujući spuštanju lopte Katiću, ali je propustila nekoliko prilika da makar izjednači i onda proba da preuzme kontrolu.

Pri 44:49 u 27. minutu, Partizan je iz jednog napada ubacio pet poena (44:54), jer je na koš i dodatno bacanje Gagića usledio protest Katića da su bili koraci i - tehnička greška.

Bogdanović je u 30. minutu posle ofanzivnog skoka Gagića ubacio važnu trojku (48:59), a u 34. minutu sam povisio sa 57:60 na 57:66, pošto je Lazić promašio trojku za izjednačenje...

Trojka Andrića za 59:69 (povratni pas Lovernja) pet minuta pre kraja, u kombinaciji sa povredama Radenovića i Marjanovića, bila je momenat posle koga crveno-belima više nije bilo povratka...

Poslednje sekunde donele su tehničku grešku Radonjiću zbog ironičnog aplauza arbitrima i konačnih 20 razlike za branioca titule.

Izvor: MN PRESS
Partizan, nominalni gost, u prvim minutima je bio znatno relaksiraniji, što je rezultiralo vođstvom od 5:17, uz po sedam poena Bogdanovića i Gagića.

Zvezdina igra u napadu svodila se na šut spolja, koji nije funkcionisao, a ta nesigurnost se prenela i pod koš, pa su Katić, Mitrović i ostali promašili neke lagane šuteve iz reketa.

Na drugoj strani je Bertans izašao iz krize koja ga je "tresla" u prvom meču, vezao je koš sa strane i trojku, da bi Tepić slobodnim bacanjem u 10. minutu povisio na čak 9:23!

Pre toga se Bogdan Bogdanović našao na podu, posle udarca Branka Lazića u leđa! Reprezentativni bek sa bolnom grimasom se previjao na parketu oko pola minuta, ali se posle kraćeg predaha vratio u igru.

U drugoj četvrtini su stvari nastavile da idu na "vodenicu" Partizana. Greške crveno-belih i mnogo laganih poena crno-belih, rezultirale su serijom od 0:8, za čak "plus 18" već u 13. minutu - 13:31.

Zvezda se mučila sa napadom na "zonu", kraće bljeske imali su Blažič i Dženkins, zahvaljujući kojima je u 20. minutu rezultat smanjen na 29:39.

Trener crno-belih Duško Vujošević je zbog suspenzija Milutinova i Pavlovića, odnosno bolesti Muslija, morao da koristi Daloa, Andrića, Bezbradicu, pa i juniora Vanju Marinkovića.

Andrić je u 17. minutu imao četiri faula, dok je Bezbradica čuvajući Katića ekspresno zaradio tri.

Dejan Radonjić je svojom varijantom "zone" otupeo oštricu Partizanovog napada, u kome ni Lovernj nije predstavljao pretnju na niskom postu. Crveno-beli su smanjili broj grešaka, ali i dalje su teško davali koševe, tako da je Partizan otišao na odmor sa 11 poena viška - 29:40 (11:23, 18:17).

Bogdanović je sa zvukom sirene čak pogodio sa pola terena, ali bilo je jasno da je zakasnio sa tim šutom...

Zvezdin šut iz igre u prvom poluvremenu iznosio je svega 32, a Partizanov 44 odsto. Trojke nisu ulazile ni jednima ni drugima - 1/10, odnosno 1/12.

Izvor: MN PRESS


Musli sedi, ori se "Kukavica" sa razglasa!

U 20 časova, posle mnogo peripetija u prethodnih 48 sati, počela je druga utakmica finala košarkaškog plej-ofa između Crvene zvezde i Partizana.

Serija je počela na jako loš način, povlačenjem Partizana sa terena i potom tučom igrača dva kluba, uz uletanje raznoraznih ljudi i bacanja predmeta i pirotehničkih sredstava na parket.

Završena je prvo igrom "3 na 5", a potom "2 na 4" (manje je bilo igrača crno-belih).

Zbog svega, u ponedeljak nisu imali pravo da igraju Aleksandar Pavlović i Nikola Milutinov, odnosno Demarkus Nelson i Marko Tejić. Trener crno-belih Duško Vujošević na zagrevanju nije "skidao" ni Dejana Muslija, spekulisalo se da su u pitanju stomačne tegobe.

Hala je bila gotovo puna, sa oko 500 navijača Partizana, od kojih je većina ušla posle početka utakmice. Podsetimo da je dogovorom klubova predviđena razmena 150 ulaznica za svaki meč.

Desetak minuta pre utakmice, kada je u dvoranu ušao Vujošević (koji je osmesima dočekao uvrede navijača Crvene zvezde i pozdravio fanove Partizana), sa razglasa je u tom trenutku pušten hit estradne zvezde Svetlane Cece Ražnatović, "Kukavica".

Vujošević je u poluvremenu izazvao gnev Delija čudnim gestikulacijama. Bilo je i skandiranja Bogdanoviću "Bogdane, ustašo", a jedan navijač iz VIP reda pored ivice terena, hteo je da se obračuna sa Mihajlom Andrićem, kada je ovaj pokušao da spasi jednu loptu od izlaska u aut.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC