• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dule: Nekad nisam "u vinklu", ali nisam kukavica

Autor mondo.rs

Trener Partizana, u maratonskom izlaganju posle izjednačenja na 1:1 u finalu plej-ofa, optužio SNS za vršenje pritiska pri izboru komesara KLS, a medije da su instrumentalizovani. Rekao je i još mnogo toga...

 Dule: Nekad nisam "u vinklu", ali nisam kukavica Izvor: MN PRESS

Ekipa Partizana revanširala se Crvenoj zvezdi Telekom (82:62) za subotnji poraz na startu finalne serije i opet stekla pravo da odlučuje o tituli na "domaćem" parketu.

Ta prednost ipak neće biti materijalizovana kroz podršku navijača, jer su crno-beli kažnjeni zbog incidenata u prvom meču... Duško Vujošević na konferenciji za novinare se osvrnuo na događaje od pre 48 sati, što je uz novinarska pitanja uticalo da njegova priča potraje preko pola sata.

"Presrećan sam što smo uspeli da dobijemo jednog jako kvalitetnog protivnika, u jako važnom momentu. Ali, pričajući o ovoj utakmici, moram da se vratim na predigru, prethodnu utakmicu i ono što se dešavalo u međuvremenu".

"Sudije su pokazale hrabrost, jer su bile objektivne. Bilo je grešaka, ali ne i tendencije. Prošlu utakmicu je Zvezda jako dobro počela i iskoristila naše opterećenje, imperativ da mora da se potvrdi prednost domaćeg terena. Suđenje je bilo kakvo je bilo. Po mojoj proceni - a pravo na slobodno mišljenje garantovano je poveljom Ujedinjenih nacija - suđenje je bilo jako tendenciozno. Čudili su me Uroš Nikolić i Belošević, Obrknežević nije".

Vujošević je konstatovao da je njegovo povlačenje ekipe sa terena, zbog nezadovoljstva suđenjem, bilo u skladu sa propisima, s obzirom na to da se ekipa vratila u predviđenom roku.

"Sudije su se u tom trenutku upristojile. Vratili smo se na dva koša (zaostatka), kad je Bogdan promašio iz ćoška, pa Katić dao dva koša... Dolazi do tuče i u tom prekidu vidi se da Nelson posle zvuka pištaljke udara Milutinova, on mu u samoodbrani stavlja ruku na glavu, a Nelson pravi zahvat za koji bi u svakoj zemlji morao na sud... Zna se šta je koškanje, a šta je tuča".

"Prebacujete mi da sam izazvao tuču? Čime? Prekidom? Odavno sam upozoravao da ovakav izbor komesarijata (Košarkaške lige Srbije) nije dobar, da nije dobar tretman koji ima Crvena zvezda, pre svega zbog toga što je Vučićev brat u klubu i što on obezbeđuje finansijska sredstva... U biranje komesarijata se direktno mešala Srpska napredna stranka. Ministar odbrane Gašić je zvao u Niš, znam pouzdano. Govorio sam da to nije dobro, a takav način izbora komesarijata je jasan znak za sudije kako bi trebalo da sude. Čestitam sudijama što nisu obavile zadatak".

On je dodao da Partizanu prekid prve utakmice nije bio u interesu, jer je ekipa u tim trenucima smanjivala visoko vođstvo crveno-belih.

"Svedeno je da nastavak bude 'pet (igrača) na tri'. Belošević onda kaže da je Andrić bio negde oko polovine terena, pa kaže 'pet na četiri'. Ja sam insistirao da bude 'pet na tri', jer mi ne treba takva kompenzacija za prljave stvari. Tada se Ilić iz Zvezde meša, stvarno sam ga opsovao i to je sad nešto... 'Vidi šta Vujošević radi sa Ilićem'".

Izvor: MN PRESS

Usledilo je pitanje kako to da je u tuče na srpskim terenima uvek umešan Partizan?

"Zato što su se namnožile traume od kontinuiranog uspeha Partizana. Zašto nema tih tuča i prekida kada igramo Evroligu i Jadransku ligu? Pa, da li igrači treba da se sklanjaju kada ih neko udara?"

Vujošević je kritikovao nedeljni komentar incidenata na derbiju, koji je premijer Vučić dao gostujući na TV Prva.

"Da vam kažem, ova Zvezdina snaga ne ide od Čovića. On radi svoj posao, domaćin je, trudi se. Mi smo imali sukob, ali on nema tu snagu. Vidim da je gospodin Vučić sve pratio, da su (za incidente) krivi oni oko terena. Tu verovatno misli na sebe i na svog brata. Uticao je sa ljudima iz familije i stranke na izbore komesarijata. Svako ko ima hrabrost da nešto kaže se proglašava ili ludim ili lopovim. Kao na primer Jovo Bakić".

Trener Partizana osudio je komesara Dragana Gogića zbog, po njegovom mišljenju, različitih aršina koje koristi pri određivanju kazni.

"Mi moramo da igramo dve utakmice bez publike. Belošević prošle godine u Kupu nije ispraznio dvoranu. Pa, u Železniku, za vreme poplava, navijači su bakljom pogodili igrača. Ali, nije to problem, nego što ja hvatam Bogdanovića za gušu. Zvezda je tada kažnjena jednu utakmicu, a mi sada dve. Zašto je kažnjen Pavlović? Zašto je kažnjen Lovernj? Zašto je Obrknežević išao u policiju da daje izjavu i traži zaštitu, jer mu je navodno neko iz Partizana pretio? Odgovorno kažem da mu niko nije pretio".

"Čeka nas duga i naporna serija. Voleo bih da komesar revidira neke svoje odluke. Čisto da za iste prekršaje imamo iste aršine. Neizvesna je serija, dva kvalitetna tima... Pozivam na kvalitetno suđenje, a to nije samo kada Partizan dobije, ali svi imamo znanja da procenimo, vidimo, predvidimo. Neka Zvezda dobije pošteno, ja ću da joj čestitam. Nije isključeno da to može da se desi", u svom stilu je poručio Duško Vujošević.

KADA DOĐE PRIVATIZACIJA...

"Nadam se da privatizacija u sportu neće biti kao druge privatizacije, koje su najveće pljačke. Nadam se da će se znati uslovi pod kojima se kupuju Partizan, Zvezda... Nadam se da će se i ljudi iz Partizana pitati. Ne bi bilo dobro da veliki zvezdaš Vučić to određuje. Neka ustanovi gde je otišlo 50 miliona evra iz FK Crvena zvezda. Gde su ti papiri?"

 On je oštro demantovao spekulacije pojedinih medija, da je na klupskim sastancima u nedelju uveče i ponedeljak u podne bio zagovornik nedolaska na drugu utakmicu.

"Pravi se klima i tenzija da ne igramo utakmicu. Jedan od osnovnih protivnika takvog stava sam ja. U međuvremenu se stvara slika da sam ja inicijator takve odluke. Ljudi, gde vam je poštenje? Telegraf, Blic, Kurir..."

Upitan da li jedan košarkaški trener treba da se bavi uređivačkom politikom medija, odgovorio je da se to dešava "samo u nenormalnim situacijama, kada novinari postanu instrumenti".

"Po mom mišljenju, jedan broj novinara to radi... Na primer, vidim komentare kada se ispalo od Cedevite. Partizan godinama igra Evroligu uz minimalne uslove. A, u 'Žurnalu' kolumna da sam trener koga kolege zovu 'antilopa'. Koje kolege? One što gube po šest utakmica i što sad kažu da bi Čović i Vujošević trebalo da se sklone iz košarke. Te kolege? Ti miševi? Nemam više vremena za laži i diplomatiju. Bolestan sam".

Vujošević je u ponedeljak dočekan pesmom Cece Ražnatović "Kukavica", puštenom sa zvaničnog razglasa. Kao kada je svojevremeno Partizan, kao domaćin, puštao Luisovu pesmu "Obriši suze mala moja" zbog tadašnjeg igrača Zvezde Milana Gurovića.

"Navijanje je večeras bilo korektno i sportski. Pesma 'Kukavica' je meni namenjena, verovatno od Gorančeta Vesića. Sad, kada sam dobio meč, ja pesmu posvećujem njemu i još jednom pozivam komesara lige da razmisli o svojim odlukama, ili da prepusti KSS dalju organizaciju plej-ofa... Sramotno smo kažnjeni. Način je sramotan. U čemu je problem? Da li sam ja problem, koji proizvodim koliko hoćeš reprezentativaca svake godine, koji radim bez banke i kažem šta se dešava, pa makar neki put i pogrešno. Ja sam problem? Ja pravim tenzije?"

Šetnjom po terenu, u poluvremenu utakmice, provocirao je navijače Zvezde, koji su mu uzvratili uvredama i bacanjem petardi.

"Jel' to negde zabranjeno pravilima? Samo pitam da li je to zabranjeno? Zakon nije prekršen. 'Pobegao si', 'Kukavice', ovo ono... Gde sam pobegao? Valjda je trebalo da ne dovedem ekipu, pa da budem kriv kao neko ko ruši košarku? Hoću da budem uz svoj tim, neću da se sklanjam, pa neko, na primer, da gađa igrače. Jesam sve i ima momenata kada nisam 'u vinklu', ali nisam kukavica".

O pričama da je pokušavao da smeni Dejana Radonjića...

"Jako cenim ekipu Zvezde i radujem se pobedi, jer je izvojevana protiv velikog protivnika i odličnog trenera. Znam da su plaćeni, ali su pod ogromnim pritiskom i nije im lako da rade. Te instrukcije da ja iz Partizana hoću da smenim Radonjića... U svakom esnafu se zna ko je ko".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC