• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cibona odustaje od Evrolige, šansa za Zvezdu?

Autor mondo.rs

Milan Bandić, gradonačelnik glavnog grada Hrvatske, najavio je da će tokom leta biti sprovedena reorganizacija Cibone, po cenu nastupa u najjačem takmičenju. "Šta bi imala od Evrolige?", pita on.

 Cibona odustaje od Evrolige, šansa za Zvezdu? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Ono što je prethodnih nedelja i meseci najavljivano, do petka će biti potpuno razjašnjeno: Male su šanse da Cibona sledeće sezone igra u Evroligi.

Izostanak šampiona ABA lige iz najjačeg takmičenja u Evropi definitivno je u ponedeljak nagovestio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je preuzeo na sebe rešavanje problema dvostrukog prvaka Starog kontinenta.

Prema njegovim rečima, finansijski problemi kluba još su ogromni i to će sasvim izvesno usloviti izostanak Cibone iz Evrolige. Takav ishod vrlo lako bi mogao da stvori šansu Crvenoj zvezdi Telekom da se umesto obezbeđenog učešća u kvalifikacijama direktno plasira u najjače takmičenje.

Naravno, konačnu odluku o tome doneće rukovodstvo Evrolige.

"Izvagaćemo dobro šta donosi Evroliga, šta to znači i šta to donosi. Ako bismo išli u Evroligu samo da učestvujemo i da budemo vreća za nabijanje, onda sam radije za to da ide neko drugi, a ne Cibona. Ja sam za autentičnu Cibonu, od domaćih igrača, na dugu prugu. Upravo sada se vade iz kasa i ambara svi dugovi Cibone. U roku od nedelju dana ćemo odlučiti kako dalje. Hoćemo li ići na stečaj ili na radikalnije mere. Dopustite da nakon otkrivanja dubioza donesemo odluku", izjavio je Bandić.

Upitan kakav će biti stav grada u vezi sa nastupom kluba u Evroligi, pošto bi do petka trebalo da se izjasni, Bandić je odgovorio: "Lako ćemo za to".

"Izjasnićemo se do kraja nedelje o Evroligi. Nema tu problema, Evroliga je najmanji problem. Problem je budućnost Cibone i to da se više ne mogu prolongirati obaveze. Spreman sam i za najradikalniju meru, da se krene od nule. Po cenu neigranja u Evroligi. To je najmanji problem. Šta je Cedevita imala u Evroligi? Samo trošak od milion evra. Imamo mi važnijih stvari u životu nego plesati jedno leto i statirati u Evroligi. To je bacanje u jamu milion evra. Veći problem od toga su dubioze slagane zadnjih 15 godina", precizirao je on.



Gradonačelnik Zagreba objasnio je i da je Grad sanirao oko osam miliona evra duga Cibone, a da je na naplatu došlo još oko 5,3 miliona evra.

"Cibona ima šansu ako se podvuče crta i nastavi sa domaćim, zdravim i mladim igračima iz sopstvenog pogona", objasnio je Bandić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC