• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavlović: Ogroman pritisak Partizana na sudije

Autor mondo.rs

Stručni štab Crvene zvezde Telekom detaljnom analizom suđenja u drugom finalnom meču plej-ofa "uočio brojne nepravilnosti"... Sudija Obrknežević zbog pretnji bio u policiji.

 Pavlović: Ogroman pritisak Partizana na sudije Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Posle opširnih izjava trenera Partizana Duška Vujoševića o suđenju, kako uoči finala plej-ofa, tako i posle prve dve utakmice (1:1), na tu temu su odlučili da kažu nešto i u Crvenoj zvezdi Telekom!

Mirko Pavlović, koji predstavlja Zvezdu u Predsedništvu Košarkaške lige Srbije, ispred stručnog štaba je obavestio najuže klupsko rukovodstvo o zaključcima do kojih se došlo pregledom i detaljnom analizom TV snimka.

"Istina je da smo čestitali Partizanu na pobedi u drugoj utakmici, ali smo nakon pažljivog pregledavanja video snimka zaključili da je postojao neujednačen kriterijum suđenja", saopštio je Pavlović na početku izveštaja.

"Poređenjem igre u odbrani naših spoljnih igrača na bekovima Partizana, nasuprot igre u odbrani unutrašnjih igrača Partizana nad našim centrima, došli smo do zaključka da tokom čitave utakmice nije postojao ujednačen kriterijum prilikom dosuđivanja ličnih grešaka. Našim bekovima suđen je svaki kontakt, dok je centrima Partizana dozvoljena prilično gruba igra, što je imalo presudan uticaj na konačan ishod", smatraju crveno-beli.



Posebna pažnja posvećena je "pritisku koji je Partizan izvršio posle Zvezdine pobede na startu finalne serije" i to "na najrazličitije načine".

"Stvorena je specifična medijska slika, a evidentno je da su celokupnoj atmosferi posebno podlegle sudije Milija Vojinović i Vladimir Jevtović. Na Predsedništvu smo zbog toga zajednički izrazili veliku zabrinutost, jer su za treći meč određene sudije Jovčić, Nešković i Glišić. Naša zabrinutost utemeljena je, upotrebiću blag izraz, na specifičnom odnosu koji ovi arbitri imaju sa KK Partizan".

"Takođe, sudija iz treće grupe, Aleksandar Glišić, od strane ljudi iz Partizana je pre finala bio okarakterisan kao onaj kome se 'ne veruje'. Očigledno je da je on sada pod posebnom lupom, a s pravom se pitamo kako će se ponašati i druga dvojica arbitara, kakav pritisak se na njih vrši i da li će to uticati na njihove odluke".

Mirko Pavlović osvrnuo se na slučaj sudije Uroša Obrkneževića, koji je bio akter prve utakmice, prekinute u dva navrata.

"Da ogroman pritisak postoji i da ne pričamo u prazno, govore dokazi. Sudija Uroš Obrknežević je posle prve utakmice finala, zbog pretećih poziva i poruka, posetio MUP i prijavio ceo slučaj. Pitanje je kako sudije uopšte mogu da sude slobodno, kad Duško Vujošević javno i svakodnevno proziva vodeće ljude ove zemlje i niko mu ne može ništa. Zamislite šta se tek dešava sudijama, kada niko ne vidi i ne čuje?"

Podsetimo da je Vujošević na konferenciji za novinare posle drugog meča rekao da "odgovorno tvrdi kako Obrkneževiću nije pretio niko iz Partizana".

U Zvezdi na kraju ističu da "i pored svega toga želimo da verujemo da će sve sudije uspeti da budu na visini zadatka, da će pokazati neophodnu hrabrost i da će pošteno suditi preostale utakmice, kako bismo imali regularne uslove da vidimo koja ekipa je na terenu bolja".

Domaćin treće utakmice, ali bez gledalaca, biće Partizan u četvrtak od 20 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC