• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Itudis i zvanično preuzeo CSKA

Autor mondo.rs

Kao što je i bilo očekivano, talentovani grčki trener postao je šef stručnog štaba "armejaca".

 Itudis i zvanično preuzeo CSKA Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Dimitris Itudis (43) i zvanično je postao novi trener CSKA. Nekoliko dana posle odlaska Etorea Mesine, definitivno je razjašnjeno da će Moskovljane u novoj sezoni voditi grčki stručnjak.

Dugogodišnji saradnik i kum Željka Obradovića napustio je Banvit posle uspešne sezone, osvojenog prvog mesta na tabeli turske lige pred plej-of i eliminacije u polufinalu doigravanja.

 Predsednik Upravnog odbora CSKA Sergej Ivanov sveo je spisak kandidata na jedno ime i ponudio Itudisu dovogodišnji ugovor. Novi trener šampiona Grčke bio je asistent Obradoviću 13 sezona (od 1999. do 2012) i za to vreme učestvovao u osvajanju čak pet titula šampiona Evrope.

Andrej Vatutin, predsednik CSKA, otkrio je da je klub dugo pratio karijeru Itudisa i da je dobro upoznat sa njegovim talentom, znanjem, ličnim kvalitetima, iskustvom i strpljenjem.

"Tokom razgovora i intervjua za posao, Itudis nas je 'kupio' svojom ogromnom željom, svežim idejama i pozitivnim pristupom, koji nam je svakodnevno neophodan u poslu... Siguran sam da će novi trener uneti svež duh u ekipu, da će naći zajednički jezik i sa veteranima i sa starijim igračima i da će formirati pobednički tim, koji će verovati u sebe. Takođe, zahvalio bih i rukovodstvu Banvita, koje je prepoznalo Itudisovu želju da vodi jedan od najpoznatijih evropskih klubova", rekao je Vatutin.

Itudis je bio kraći u svom prvom obraćanju.

"Ponosan sam što sam u Moskvi, što ću na majici nositi grb CSKA. Jedino što mogu da obećam je da ćemo raditi naporno i da ćemo pokušati da damo sve od sebe", dodao je Grk.

Želje kluba postavljenje pred novog trenera su poznate. Dominacija CSKA u domaćim i regionalnim okvirima je već višegodišnja. Ono što "armija" želi je titula šampiona Evrope.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC