• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Mislio sam da ćutim celu konferenciju

Autor mondo.rs

Trener Partizana imao je šta da kaže i posle druge uzastopne pobede nad Crvenom zvezdom Telekom u seriji za titulu prvaka Srbije.

 Vujošević: Mislio sam da ćutim celu konferenciju Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Od 0:1 do 2:1.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević predvodio je svoj tim do druge uzastopne pobede nad Crvenom zvezdom u finalnoj seriji plej-ofa. Sada, a četvrti susret zakazan je za subotu pred crveno-belom publikom, Vujoševića jedna pobeda deli 13. uzastopne titule prvaka države.

"Mislio sam da ćutim celu konferenciju, iz dva razloga - ne bi bilo kazne, a ionako napravite kolaž od onoga što pričam. Cenzurišete, procenjujete. Sloboda štampe se osvaja", obratio se Vujošević novinarima.

Potom se nadovezao...

"Veoma teška utakmica, kao i svaka u ovome plej-ofu. Igrati protiv Crvene zvezde je veliko breme i velika muka. Oni imaju odličan tim. Prvu utakmicu koju smo mi dobili su dočekali malo lakomisleno, ali ovu sigurno nisu. Najopasniji su kada su priterani uz zid. Imali su odličnih momenata, na početku utakmice, bilo je pet razlike, pa su dva-tri puta prilazili. Umesto da sa 15 razlike prelomimo utakmicu otvorili smo je, ali su se tada ubacili važni šutevi. Pokazalo se da ova mlada ekipa izrasta i sazreva".

Vujošević je rekao da protiv Zvezde nije lako igrati ni u situaciji kada njegovi igrači nisu plaćeni, dok navijačima nije dozvoljeno da dođu na utakmicu.

"Što kaže pesma, 'Svako ima nekog koga nema'. Mi smo igrali sa ljubavlju, idealizmom, za one koji nas vole i koji nisu mogli da budu tu. Veoma mi je žao što je utakmica protekla u ovakvom ambijentu. Obe ekipe su za pohvalu, jer su sa strašću odigrale utakmicu u takvoj situaciji..."

"Hvala svim navijačima Partizana koji su aktivni, dolaze i daju podršku, jer navijati za Partizan danas je plemstvo".

Trofejni trener upozorio je da vođstvo od 2:1 ne znači da je cilj blizu.

"Nadam se da ćemo jednu od sledeće dve utakmice rešiti u svoju korist. Moramo da vidimo gde smo grešili i gde nam je prostor za napredak, da ne dozvolimo protivniku da taj prostor iskoristi".

PREDLOG O SUDIJAMA

Vujošević je, nakon žalbi oba kluba na suđenje, apelovao da do kraja finala sude isključivo arbitri iz prve kvalitetne grupe, a ne po jedan iz prve, druge i treće, kao što je pravilo tokom čitave Superlige Srbije.

"Možda bi moglo da se odstupi od principa i da preostale utakmice sude sudije iz prve grupe, sa najvećim iskustvom i rejtingom. Da oni u ovako teškoj situaciji iznesu breme i da sve prođe regularno. Budućnost srpske košarke zavisi od toga da li ćemo stvari privesti kraju na normalan način".

"Ne želim nijednu loptu - ni da mi se uzme, ni da mi se da. Ljudske greške prihvatam, a ako ima tendencije, to se jasno vidi", dodao je Vujošević.

SIGURNO POBEĐUJE SAMO DPS

Upitan da li Partizan može da osvoji titulu u subotu, pred većinom Zvezdine publike, rođeni Podgoričanin dao je duhovit odgovor.

"Kad je reč o nekim stvarima koje su za kladionicu, jedino je sigurno da u Crnoj Gori pobeđuje Milov (Đukanovića) DPS, a sve su druge stvari neizvesne. Može da se desi da pobedimo, ali može i Zvezda da dobije tu utakmicu".

Što se tiče Dejana Muslija, on će i dalje biti van takmičarskog pogona, pošto ima lakši oblik upale pluća.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC