• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nelson o sudijama i Blažičevom promašaju

Autor mondo.rs

Plejmejker Crvene zvezde Telekom nije mogao da se seti da li je imao slobodan put do koša pre nego što je uposlio Jaku Blažiča, a Slovenac promašio šut za "majstoricu". Govorio je i o arbitrima.

 Nelson o sudijama i Blažičevom promašaju Izvor: MN PRESS

Kao i prošle godine, Demarkus Nelson gledao je u crveno-belom "Pioniru" kako igrači i navijači Partizana slave titulu.

Kada su "Delije" otele trofej, pa utučenog Marka Simonovića pozvale na "šipku" da ga olupanog podigne, novi-stari prvaci Srbije već tradicionalno su "u gostima" slavili još jedan naslov prvaka. Kao i prethodne dve godine, postali su šampioni na terenu "večitog rivala".

Kao i u te dve sezone, finalna serija završena je u četiri utakmice, skorom 3-1 za Partizan. Crno-beli, predvođeni Bogdanom Bogdanovićem, bili su sigurniji u produžetku, kome je prethodio promašaj Jake Blažiča za tri, za pobedu Zvezde.

Nelson je bio igrač koji je "pokupio" loptu posle Bogdanovićevog klizanja u poslednjem napadu četvrte četvrtine. Potom je dodao do Slovenca, koji nije uspeo da postane heroj svog tima.

Posle utakmice, Amerikanac nije mogao da se detaljno seti tog momenta. A silno je hteo.

"Moraću da poslednji napad vidim još jednom. Uzeo sam loptu, pogledao sam na sat, video sam da je ostalo pet sekundi. Sa desne strane sam video svog i protivničkog igrača. Razmišljao sam da idem do kraja. Pamtim da je jedan protivnički igrač prišao da pomogne i u takvoj situaciji sam automatski dodao loptu na levu stranu (Jaki Blažiču). Ako sam imao prostor da prođem do kraja, biću veoma razočaran što to nisam uradio", rekao je plejmejker.

Nezadovoljan suđenjem, nije hteo da konkretno govori šta zamera arbitrima. Potom je pokazao na papir sa statistikom i nagovestio da govori o slobodnim bacanjima (39/31 Partizan, 18/14 Zvezda).

Prema Nelsonovom mišljenju, kriterijum arbitara promenjen je posle prve utakmice, završene skandalom i igrom "pet na tri".

"Pobedili su. Kako su pobedili, šta su uradili za pobedu... Ja nisam taj koji bi trebalo da priča o tome. Ipak, pobedili su i sa takmičarske strane moram da im čestitam, jer su igrali. Neću da tražim izgovore. Mislim da kada pogledate statistiku, ona govori sama o sebi. Ipak, igrali su i pobedili".

"Nije moje da kažem da li su bili zaštićeniji. Mislim da je Bogdanović dobar igrač, pogodio je neke neverovatno teške šuteve. To je radio konstantno, kroz celu seriju. Išao je konstantno na liniju slobodnih bacanja, 10 do 12 puta po meču kroz celu seriju. Ne znam da li je (pre)zaštićen ili nije, to je na drugima da kažu. Ja sam igrač i moje je da igram. Ne bih se osvrtao na to i tražio izgovore", dodao je.

Prošlog leta, ušao je u klupsku istoriju kao prvi Amerikanac koji se zadržao u timu dve sezone. Hoće li ostati još jednu sezonu?

"Rano je za razmišljati o tome. Još pokušavam. da shvatim šta se desilo večeras. Imam opciju u ugovoru i to je nešto o čemu ću razgovarati sa klubom i menadžerom. Razmotrićemo šta je najbolje za organizaciju. Ovo je bio najbolji period u mojoj karijeri. Sešćemo i sporazumećemo se", podvukao je Nelson.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC