• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Najdraža titula

Trener Partizana ističe da je osvajanje Superlige Srbije 2014, jedan od najvećih uspeha u klupskoj istoriji.

 Vujošević: Najdraža titula Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Poslednji klub od koga je Duško Vujošević izgubio u finalu domaćeg plej-ofa je splitska Jugoplastika, sa trenerom Božidarom Maljkovićem. Bilo je to pre tačno četvrt veka.

 Otkako se 2001. prvi put vratio u Partizan, vodio je ekipu u 11 finala plej-ofa i uzeo isto toliko titula. Poraženi klubovi često su mu zamerali da se služi raznim nečasnim sredstvima, kao što je bilo povlačenje sa terena u prvoj utakmici tek završene serije protiv Crvene zvezde Telekom, ali niko ne može da mu ospori da u okršaje za titulu uvek dođe sa maksimalno spremnim i "napaljenim" timom.

To je i ovog puta napravilo razliku, s tim da se ne pamti kada je Vujošević imao ovako raspoloženog pojedinca, kao što je Bogdan Bogdanović sa preko 30 poena po utakmici finala.

"Veoma sam srećan i zadovoljan zbog osvajanja titule. Smatram to jednim od najvećih uspeha Partizana u istoriji. Ovaj pehar mi je od svih šampionskih koje je Partizan pod mojim vođstvom osvojio, najdraži. Ne zato što je poslednji, već zato što je osvojen u teškim uslovima, uz veliki broj povreda i katastrofalnu materijalnu situaciju", rekao je Vujošević.

BOLJE OVAKO...

Zamoljen da prokomentariše to što je veliki, prelazni pehar, namenjen prvaku države, završio kod najvatrenijih pristalica "večitog" rivala, Vujošević je rekao: "Bolje da je ovalo ukraden pehar, nego na neki drugi, legalniji način".

"Sve to zajedno stvaralo je teške uslove za rad, ali je stvorilo i inat kod mene i kod igrača, koje moram da pohvalim kao heroje. Iako neplaćeni, bez ijednog gesta su trenirali kao da su najredovnije plaćani. Nijednog momenta niko nije postavljao pitanje, iako imamo ljude koji nisu sa ovog područja, tri Francuza, Letonca... Kosmopolitska ekipa".

Trener crno-belih izrazio je nadu da klub neće ići "iz pobede u pobedu do konačnog poraza".

"Nadam se da će sponzori, koji su do sad bili tu, ostati uz nas. Mislim da je to što se otvara prilika za kvalifikacije za Evroligu motiv više, mada bi u svakom slučaju trebalo da se sačuva tim za narednu sezonu, da se ojača i da se u nekoj meri reše ti problemi. Cediti suvu drenovinu je moguće samo u narodnim pesmama".

On je odao priznanje Crvenoj zvezdi Telekom, rekavši da je "postala veliki rival".

"Poslednja utakmica je bila dobra i jako kvalitetna. I jedni i drugi su imali prilike da dobiju. Činilo se da Zvezda četiri-pet minuta pre kraja kontroliše situaciju, jer sedam razlike nije mala prednost..."

"I jedni i drugi su igrali sa strašću, borili su se do poslednjeg daha i na tome im čestitam. Zvezda je postala ozbiljan rival, što se vidi po rezultatima i igri, ali mora u nečemu i Partizan da bude prvi", rekao je prkosni trener, koji kaže da se sa igračima i klubom "bori za pravdu i partizanski moral".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC