• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Kobi demantovao Obamu - 4:1 za Lejkerse!

Barak Obama je napravio prvu pogrešnu procenu od kada je stupio na čelo američke administracije. Rekao je da će biti 4:2 za Lejkerse.

 NBA: Kobi demantovao Obamu - 4:1 za Lejkerse! Izvor: MONDO

Kobi Brajant i drugovi malo su ga demantovali, jer su 15. titulu šampiona NBA lige za svoj tim osvojili već u petoj utakmici velikog finala, u sred Orlanda na Floridi. Bilo je 99:84 za Lejkerse, za ukupan skor 4:1 u pobjedama, veliko slavlje na parketu Emvej Arene i velike nerede na ulicama Los Anđelesa...

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU.

Kobi je konačno uspio bez Šakila O'Nila, a trener Lejkersa Fil Džekson postao trener sa najviše titula (10), jednom više od legendarnog Reda Oerbaha, vođe drevnih Seltiksa.

Godinu dana poslije pada u finalu, upravo protiv Bostona (2:4), Lejkersi su se vratili na isto mjesto i sve naplatili protiv mlade ekipe Orlando Medžika, kojoj je ponestalo magije na poslednjem zadatku.

Kobi Brajant je čovjek o kojem će se pisati narednih nedelja... Osvojio je četvrti prsten, ali prvi još od 2002. godine i prvi od kada je klub zbog surovog poraza u finalu 2004. od Detroita morao da napusti Šek. U međuvremenu, gorostasni centar osvojio je titulu sa Majamijem, a Amerika je šaputala o tome da Kobi ne umije sam.

"Osjećam kao da je veliki debeli majmun skliznuo sa mojih leđa. Osjećam se nevjerovatno privilegovano što sam uopšte doživio ovakav trenutak. Bilo je to pravo kinesko mučenje. Stresao bih se svaki put pri pomisli da nisam uspio. Bio je to izazov koji sam morao da prihvatim, jer nije postojao nijedan argument kojim bih se suprotstavio".

"Pocrvenite i da shvatite da ste pocrvenili u licu, ali crvenilo ne može da ode dok ne uradite nešto po tom pitanju", rekao je Brajant povodom sumnji na njegov račun i definitivno dokazao da je najbolji košarkaš od kada se Majkl Džordan povukao...

Hauard: Nekad moraš da izgubiš da bi pobijedio

Upravo to je još deblji i stariji majmun koji je visio na Brajantovim leđima, jer samo on zna koliko je vremena bilo potrebno da razmaženi Amerikanci bar na trenutak zaborave na Em-Džeja i poređenja sa njim... Svaki novi bio je "skoro toliko dobar" i sasvim je sigurno da bi Brajant imao drugačiju reputaciju da je igrao prije Džordana.

"Čestitam Kobi, zaslužio si", napisao je O'Nil na svojoj Twitter stranici.

"Igrao si sjajno. Uživaj u ovome, moj čovječe, uživaj u ovome".


O'Nil, iako ne krije da je loš odnos sa Brajantom bio razlog zbog kojeg je trejdovan iz Lejkersa, pokazao je da je veliki sportista i čestitao je bivšem saigraču.

Onaj kojem bi svakako trebalo čestitati je i Veliki Fil.

Trener Džekson osvojio je četvrtu titulu sa Lejkersima (2000, 2001, 2002, 2009) i brojku zaokružio na deset, poslije vladavine sa Majklom Džordanom i Čikago Bulsima (1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998).

Koliko je on srećan čovjek... Vodio je timove u kojima su bili igrači poput Džordana i Brajanta. Ovog drugog, Džekson je tokom neuspješnih godina, od 2002. pa do danas, povremeno kritikovao da je sebičan. I Kobi je to prihvatio i promijenio se. Bio je vodeći asistent tima u plej-ofu, a pritom je pogađao prosječno 32,4 poena po meču u finalnoj seriji.

Pravi MVP.

"Naučio je kako da bude lider i to na način da drugi žele da idu za njim. To je jako važno za njega, jer je naučio da prvo mora da pruži nešto, da bi dobio zauzvrat. To je bolje nego da jednostavno zahtijevate da budete lider. Bilo je sjajno gledati ga", čestitao je Džekson svom najboljem igraču.

Na drugoj strani, igrači Orlanda svjesni su da će morati da sačekaju novu šansu. Oni su se plasirali u prvo finale poslije 1995. godine (vrijeme Šeka i Penija Hardveja), ali nisu uspjeli da uzmu i treći skalp favoritu, nakon što su na Istoku izbacili šampione Boston Seltikse i najuspješniji tim ligaškog dijela, Klivlend Kavalirse.

"Boli... Jako boli. Ali, iz ovoga možete samo da naučite. Nekada morate da izgubite da biste pobijedili", poručio je centar Orlanda Dvajt Hauard da će se njegov tim uskoro vratiti u finale i riješiti ga u svoju korist.


Do tada, šampioni su Los Anđeles Lejkersi!

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC