• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blat: Evropa i NBA? Nema ogromne razlike

Autor mondo.rs

Prošlosezonski trener Makabija, šampion Evrolige, predstavljen u Klivlendu. Na promociji, naravno, uporedio i košarku sa dve strane okeana.

Košarkaši Klivlenda imaće sledeće sezone značajno veći broj navijača u Evropi, bez obzira na to da li će među njima opet biti i Lebron Džejms, što nije nemoguća opcija.

Razlog sve većih simpatija evropskih ljubitelja košarke prema Kavalirsima je angažovanje Dejvida Blata. Bivši trener Makabija i zvanično je u sredu uveče predstavljen kao novi šef struke Klivlenda.

Očekivano, odmah je upitan da li će moći da se brzo prilagodi radu u NBA ligi.

"Apsolutno je izazov. Ali, moram da vam kažem, igra nije toliko različita (u SAD i Evropi) kao što mnogi misle. Ovde je utakmica malo duža. Možda je drugačiji i viši nivo atleticizma i brzine igrača. Ali, ne može se reći da postoji razlika kao između bejzbola i fudbala (sokera). To je i dalje ista igra", rekao je bivši student Univerziteta Prinstona.

U sebi svojstvenom, zanimljivom obraćanju javnosti, Blat je rekao da se ne smatra izraelskim ili evropskim trenerom i da uopšte ne želi da se izjašnjava na tu temu. Dodao je i da ne voli napad više od odbrane.

"Košarkaški sam trener. Osoba sam koja podučavanjem, radom sa ljudima i 'izvlačenjem' maksimuma iz svojih igrača i saradnika uvek teži ka uspehu, kao najvišem cilju".

Bivši trener Arisa, moskovskog Dinama, Efesa, Benetina, Dinama iz Sankt Peterburga i selektor reprezentacija Rusije i Izraela, svestan je teškog bremena koje je doneo u NBA kao evroligaški stručnjak.

"Znam i nadam se da mi taj teret neće ispasti. Ne planiram da se to dogodi".

Zanimljivo je i to da je Blat tokom 30 minuta razgovora sa novinarima otkrio da je i ranije bio blizu preuzimanja NBA tima.

Klivlend je šest nedelja tražio svog trećeg trenera u poslednje tri godine. Generalni menadžer kluba Dejvid Grifin objasnio je da je Blat bio jedan od "pet, šest" kandidata koji su prošli detaljne razgovore. Lista trenerskih želja Klivlenda bila je sadržana od 11 imena.

 "Vreme nije bilo odgovarajuće za to. Neko mi je je rekao da sam došao zato što mi nedostaju bostonski jastog, makaroni i sir. Iskreno, ima nečega i u tome", objasnio je, pa ozbiljnije dodao:

"Bio sam srećan i ostvaren u svemu što sam do sada radio. Ipak, nikada, ni na trenutak, nisam gubio nadu da ću napraviti pun krug, da ću se vratiti tamo gde sam odrastao i da ću biti deo nečega što je u velikoj meri deo mene"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC