• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarić: NBA, stižem za dve godine

Autor mondo.rs

U iščekivanju ovogodišnjeg drafta najbolji mladi igrač Evrope poručio da neće žuriti u najjaču ligu sveta kako bi, kada dođe vreme, tamo zaigrao potpuno spreman.

 Šarić: NBA, stižem za dve godine Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Dario Šarić je u nedavno okončanoj sezoni potvrdio da je daleko najtalentovaniji igrač na Starom kontinentu. Odlične partije u Ciboni otvorile su mu mnoga vrata, uključujući i izlazak za NBA draft.

I baš kada su svi očekivali da će se naredne sezone dokazivati "preko bare", odlučio je da ostane u Evropi. Potpisao je dvogodišnji ugovor sa Efesom, uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu, i ističe da je uradio pravu stvar.

"Odlučio sam da ostanem u Evropi još dve godine, a onda 100 odsto stižem u NBA ligu. Doneo sam odluku koja je najbolja za mene. U Efesu ću steći još iskustva, unaprediću igru i napredovati u svakom smislu. Po isteku ugovora imaću 22 godine i mislim da ću tada biti u potpunosti spreman za NBA ligu", izjavio je Šarić.

Tvrdi da je za kratko vreme prešao dug put i iz treće hrvatske lige stigao do ABA lige.

"Najvažnije je ići korak po korak. Probijao sam se poslednjih godina i to je bilo dobro za mene. Napredovao sam svake sezone i zato želim da posle nastupa u ABA ligi, odigram još dve godine u Efesu. Nakon toga sigurno ću otići u NBA ligu. Tamo ću se boriti za poziciju u klubu koji me odabere na draftu, i to maksimalno. Pre toga boriću se u Efesu i nastaviću naporno da radim i kada odem u SAD", dodao je Šarić ne želeći uoči drafta da predviđa šta će se na njemu dogoditi ili koji bi klub voleo da ga izabere.

"Mislim da ako me neki tim zaista želi, on će me i odabrati", jasno je istakao hrvatski košarkaš.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC