• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Partizan, Kubanj, kvalifikanti za EL...

Razjašnjeno je i koji timovi će biti učesnici drugog po značaju evropskog takmičenja. Rusija možda i sa pet predstavnika.

 EVROKUP: Partizan, Kubanj, kvalifikanti za EL... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Imena KK Partizan i Lokomotive Kubanj među najzvučnijima su na spisku klubova učesnika Evrokupa za sezonu 2014/15.

Šampion Srbije i njegov rival iz Top 16 faze prošlosezonskog izdanja Evrolige takmičiće se uz najveći broj timova iz Nemačke i Rusije, koja bi mogla da ima i pet predstavnika, ako se Uniks ne bude izborio za mesto u eliti kroz kvalifikacije.

Na sajtu Evrokupa u četvrtak je objavljena lista od 29 timova, među kojima su i podgorička Budućnost i ljubljanska Olimpija.

U Evrokupu će se od jeseni takmičiti bar šest državnih šampiona i četiri vicešampiona, kao i dva bivša osvajača tog takmičenja - Lijetuvos Ritas (2005. i 2009) i Himki (2012).

Pa
rtizan učestvuje prvi put, jer je takmičenje ustanovljeno 2002, a crno-beli su neprekidno igrali Evroligu poslednjih 13, odnosno 14 sezona, ako se računa i takmičarska 2000/01, u FIBA Suproligi.

Evrokup će sledeće sezone igrati: Bamberg, Artland, Oldenburg, Bon (Nemačka), Banvit, Bešiktaš, Karšijaka (Turska), Šarlroa (Belgija), Bisons (Finska), Budućnost (Crna Gora), Saragosa, Kahasol, Gran Kanarija (Španija), Asesoft (Rumunija), Ređo Emilija, Kantu, Virtus (Italija), Dižon, Pari Levaloa, Nansi (Francuska), Himki, Krasni Oktobar, Lokomotiva Kubanj, Trijumf (Rusija), Lijetuvos Ritas (Litvanija), PAOK (Grčka), Partizan (Srbija), Olimpija (Slovenija), Ventspils (Letonija).

Takođe, u tom takmičenju nastupiće i sedam timova koji ne uspeju da se kvalifikuju za Evroligu. Podsetimo da će učesnici tog turnira biti: Asvel (Francuska), Nimburg (Češka), Hapoel (Izrael), Levski (Bugarska), Stelmet (Poljska), Strazbur (Francuska), Ostende (Belgija), Uniks (Rusija).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC