• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona opet vlada Španijom!

Autor mondo.rs

Katalonci su krunu vratili u svoj posed u sezoni kada im stručnjaci nisu davali velike šanse protiv moćnog Real Madrida.

Košarkaši Barselone novi su prvaci Španije. Blaugrana slavi 18. titulu prvaka država, četvrta u poslednjih šest sezona!

Sa trona silazi Real Madrid, koji je pre tačno godinu dana prekinuo dvogodišnju vladavinu Barse. Tim Ćavija Paskvala uspeo je da materijalizuje "brejk" napravljen u prvom meču u Madridu i da pred svojim navijačima "overi" šampionsko slavlje.

Barselona - Real Madrid, u četvrtom meču finala plej-ofa ACB lige, 83:81!

1. utakmica: Real Madrid - Barselona 93:98
2. utakmica: Real Madrid - Barselona 87:78
3. utakmica: Barselona - Real Madrid 94:79

Ko zna koji dramatičn finiš u ovosezonskom plej-ofu je pripao Kataloncima. Podsetimo samo da je Barselona u finale ušla košem Marselinja Uertasa u poslednjoj sekundi pete utakmice u Valensiji!

Činilo se da u četvrtak uveče u Blaugrani neće biti toliko uzbudljivo. Domaćin je vodio skoro ceo meč, a u pojedinim trenucima utakmice imao i više od deset poena prednosti.

Ali, završnica je, ipak, bila neizvesna.

Real je uspeo da izjednači na 76:76 minut pre kraja, a odmah u sledećem napadu posle izgubljene lopte Huana Karlosa Navara, i da propusti priliku da posle vođstva na početku utakmice povede drugi put.

Kaznio ih je Lampe!

Poljak je ostao zaboravljen u ćošku, odakle je "kao kap" ubacio trojku 21 sekund pre kraja utakmice. Bili su to prvi poeni Lampea, koji je zbog niza grešaka četiri minuta pre kraja, upravo kada je "kraljevski klub" hvatao priključak, mogao da bude tragičara.

Serhio Rodrigez i društvo nisu imali snage da se vrate. Šut ih je očajno služio celu utakmicu, posebno u momentima kada se lomilo pitanje pobednika.

Šta reći za Real?

Sezona iz snova je završena krahom! Umesto snova, Madriđani su u košmaru. Kao veliki favoriti zbog neverovatnih partija tokom setone stigli su na Fajnal for Evrolige u Milano. Demolirali su Basrselonu u polufinalu (100:62), ali nisu imali rešenje za Makabi u borbi za trofej.

Titula u Španiji je trebalo da bude uteha, međutim ni od nje nema ništa. Barselona je spremila osvetu i seriju zasluženo privela kraju posle četiri meča u finalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC