• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević: Jokić da ojača, Dangubić da shvati...

Autor mondo.rs

Trener Mega Vizure za MONDO priča o trojici igrača tog kluba, koji su u petak rano ujutru izabrani u drugoj rundi NBA drafta.

Na NBA draftu u Bruklinu, događaju koja privlači pažnju košarkaških ljudi i fanova iz celog sveta, izabrana su čak trojica košarkaša Mege, čime je višegodišnja strategija tog kluba dobila veliko i vredno priznanje.

Trener prvog tima Dejan Milojević zadovoljan je i ponosan što su Nikola Jokić (Denver, 41. pik), Vasilije Micić (Filadelfija, 52) i Nemanja Dangubić (San Antonio, 54) postali deo perspektive slavnih NBA klubova.

"Prezadovoljan sam što su draftovana sva trojica naših igrača, time u bližoj istoriji mogu da se pohvale samo još dva evropska kluba. Uz to je ispunjen plan da budu izabrani u drugoj rundi, što će im pružiti veću fleksibilnost kada bude došlo vreme da potpisuju ugovore", rekao je Milojević za MONDO.

"Za Megu je ovo pokazatelj da se kao klub nalazimo na dobrom putu, da radimo ispravno i da tako treba da nastavimo".

JOŠ MLAĐI TIM MEGE

Osim Dangubića i Micića, Mega Vizura će na jesen biti slabija za iskusne Vardu i Veličkovića. Za sada su stigli plejmejker Mašan Vrbica i krilni centar Aleksandar Marelja, zvučnija pojačanja nisu u planu.

"Blizu smo kompletiranja tima, nepoznanica su još jedan ili dva igrača. Bićemo još mlađi nego prošle sezone, ali verujem da će momci napredovati i tokom sezone postajati sve bolji".

Milojević očekuje da Micić (rođen 1994) i Dangubić (1993) ovog leta pronađu odgovarajuće klubove u Evropi, a da Jokić (1995) nastavi da se razvija kroz treninge i utakmice Mege.

"Verujem da će Dangubić i Micić izabrati dobre klubove i da će za godinu ili dve dovoljno sazreti za odlazak u NBA. Za Jokića je najbolje da ostane i da poradimo na stvarima koje mu nedostaju, kako bi postao prvo ozbiljan evropski igrač, pa onda i igrač za NBA".

"Siguran sam da uz malo sreće sva trojica mogu da igraju tamo. Pominjem sreću jer nije svejedno u kakav sastav će doći i kakvog trenera će imati. Nisu svi treneri podjednako otvoreni prema mladim igračima iz Evrope, nisu svi podjednako spremni da pruže šansu..."

Posle dve godine rada sa Micićem i Dangubićem, a jedne i po godine sa Jokićem, Milojević je dobro sagledao sve njihove vrline i mane.

MICIĆ...

"Rođeni lider, igrač natprosečne košarkaške inteligencije. Zna da kontroliše igru i ritam utakmice, spreman je da igra u bilo kom evropskom klubu".

DANGUBIĆ...

"Sa atletskog aspekta najbolji igrač koga sam ikad video u Srbiji, uključujući tu i one sa kojima sam igrao. Svaki trening odrađuje maksimalno i kada bude na utakmicama počeo da primenjuje ono što na treninzima vidim da može, postaće jedan od najboljih evropskih igrača. Potrebno je samo da on shvati šta može".

JOKIĆ...

"Izuzetno talentovan, brzo shvata sve što tražim od njega, kako u individualnom radu, tako i taktički. Meni kao treneru je zanimljivo da radim sa njim, jer sve što zamislim, on može da izvede... Kasno je počeo da se bavi košarkom, pa ima problem fizikalija. Kada je došao u Megu nije mogao da uradi deset sklekova. U međuvremenu je napredovao, ima odličnu konstituciju i kada ojača koliko treba, onda će doći do punog izražaja njegova sjajna tehnika".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC