• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga: Partizan nije ni tražio "vajld kard"

Autor mondo.rs

Direktor za medije Evrolige Dijego Fernandez otkrio: Partizan nije uzet za razmatranje "vajld kard" za to takmičenje, jer se nije ni prijavio. Ali, i da jeste veliko je pitanje da li bi dobio specijalnu pozivnicu.

 Evroliga: Partizan nije ni tražio "vajld kard" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkaški klub Partizan posle 13 godina neće igrati u Evroligi, prvi put posle više od decenije navijači crno-belih ostaće uskraćeni za košarkaške spektakle.

Da li je tako moralo biti?



Partizan nije uspeo da se kroz regionalno takmičenje izbori za evroligašku "vizu", ali moglo je i na drugi način. Recimo, da Partizan dobije specijalnu pozivnicu, koju je zaslužio sa više aspekata.

U javnosti, onoj okrenutoj Partizanu, kivni su na Evroligu. Ali, da li je baš bilo sve do Evrolige?

Sudeći prema izjavama predstavnika Evrolige ima i "krivice" čelnika Partizana. Ali, ne i presudne.

"Svaki klub može da aplicira za 'vajld' kartu, Partizan to nije učinio za bilo koju", izjavio je za "Novosti" Dijego Fernandez, direktor za medije Evrolige.

Predstavnik elitnog takmičenja objašnjava kako je "vajld" karta za direktno učešće stigla na Zvezdinu adresu.

"Pošto Cibona nije ispunila uslove potrebne za registraciju, Bord EKA mogao je da tu jednogodišnju pozivnicu dodeli bilo kojoj zemlji ili ligi. Odlučeno je da pripadne ABA ligi kako bi mesto ostalo u istom regionu, a Crvena zvezda je po plasmanu bila sledeći najbolji tim", rekao je Fernadez.

Međutim, da je Partizan kojim slučajem i podneo prijavu za specijalnu pozivnicu, teško da bi ishod mogao da bude povoljan.

Evo ključne izjave Fernandeza:

"Otkad postoji aktuelni format Evrolige, nije bilo primera da su dve 'vajld' karte dodeljene istoj zemlji. Time se održava bolji balans u teritorijalnoj zastupljenosti".

Fernandez na kraju pojašnjava i razloge zbog kojih je bilo nerealno očekivati da Partizan dobije priliku za zelenim stolom.

"Uprkos velikoj istoriji i posećenosti utakmica, što je Partizan uvek činilo snažnim kandidatom za 'vajld' kartu, postoje i drugi faktori koji su uzeti u razmatranje. Prethodnih godina mnogi timovi iz ABA lige nisu mogli da budu registrovani jer nisu ispunjavali uslove za učešće u Evroligi", ističe Fernandez.

Suma sumarum: Partizan i da je tražio pozivnicu (što jeste propust administracije crno-belih), imao bi minimalne ili samo teoretske šanse da igra Evroligu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC