• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Zvezda pravi tim na duge staze

Autor mondo.rs

Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana najavio da će se crveno-beli sledeće sezone oslanjati na "sopstvenu proizvodnju". Zahvalan je Andreju Vučiću na saradnji. Još nije definisan klupski budžet.

 Čović: Zvezda pravi tim na duge staze Izvor: MN PRESS

Kao što je prethodnih dana i nagovešteno, KK Crvena zvezda Telekom krenuće u još jednu sezonu sa Dejanom Radonjićem na čelu stručnog štaba.

Crnogorskom treneru u petak je i zvanično ukazano poverenje, na sednici klupskog Predsedništva, pa Skupštine, na kojoj je bilo i kadrovskih promena, poput odlaska Andreja Vučića i još nekoliko funkcionera.

Posle zasedanja na Malom Kalemegdanu, Nebojša Čović razjasnio je da je aktuelnom treneru jednoglasno poveren tim i za sledeću sezonu.

"Bavili smo se analizom sportskog i finansijskog dela. Trener prvog tima, gospodin Dejan Radonjić, dobio je podršku da nastavi sa radom u sezoni 2014/15, kao što su dobili podršku i ostali treneri ekipa u našem pogonu", rekao je predsednik Crvene zvezde.

Prema njegovim rečima, narednih dana biće razjašnjeno koliki će biti Zvezdin budžet za takmičarsku 2014/15. Ono što uverava je da će biti pružena šansa mladim igračima.

"Usvojeni su i izveštaji revizora, koji su atestirani po pravilima Evrolige, za sva tri kluba. Dakle, Crvena zvezda ima potpuni atest revizora o finansijskom fer-pleju i to je već poslato Evroligi. Radimo naš budžet baš po sistemima koje zahteva Evroliga", objasnio je Čović.

Konkretno, prethodnih dana bilo je i nagoveštaja da bi Marko Gudurić i Nikola Čvorović mogli da budu prekomandovani iz FMP Železnika.

"Videćemo kakav će biti projektovani budžet. Projekciju privodimo kraju. On bi trebalo da bude potpuno realan i pri tome ne bi trebalo zaboraviti da vučemo sa sobom unapred pripremljeni plan reorganizacije, koji takođe moramo da izmirujemo do kraja 2016. To su obaveze koje smo zapravo nasledili, ali nećemo ulaziti ni u kakve euforije, pravićemo nešto što se zove tim koji može da duže traje i koji je održiv. Oslanjaćemo se na sopstvenu proizvodnju", objasnio je Čović.

U petak je postalo jasno i to da će klub nastaviti da radi bez nekoliko visokih funkcionera, koji su podneli ostavke. Konkretno, bez tri člana Predsedništva (među njima i Andrej Vučić), predsednika Skupštine Branislava Đurđevića, četiri člana Upravnog odbora...

"Imali smo i taj deo sednice, ružan i po meni, malo neprijatan. Gospodin Vučić, Jokić i Oliverić (članovi Predsedništva) podneli su ostavke i Branislav Đurđević, kao i član Skupštine Darko Ostojić, kao i članovi Upravnog odbora (Luka Petrović, Darko Glišić, Predrag Mali i Ivan Bošnjak). Neću to da komentarišem. To su stvari za unutar kluba", rekao je.

O inicijativi KSS da preuzme Superligu

"Znao sam da je Crvena zvezda specifičan i težak posao. Nisam baš neiskusan, prošao sam svašta u životu. Ništa me nije iznenadilo, ali očigledno da se neke stare koncepcije, odavno postavljene, sporo demontiraju. Mislim da u srpskoj košarci ima još puno da se uradi da bi se došlo do pune regularnosti, a da se ne vrši zamena teza, u smislu da sada Savez uzima ligu, a zaboravljamo 2010. godinu, kada je izbila opšta tuča Partizana i Hemofarma, a Savez je i tada vodio ligu".

"Bilo je dosta ružnog iznetog u toku finalne serije od strane Saveza. Nadam se da to nije bio smišljeni pritisak, mada ne mogu ni to da isključim. Puno toga imamo da zajednički radimo. Crvena zvezda ne može da zavisi ni od jednog čoveka, pa ni od mene. Prema tome, ako budem primetio da su tu problemi, lako ćemo se dogovoriti i rešiti određene stvari".

Čović se zatim osvrnuo i na odlazak Andreja Vučića, brata predsednika Vlade Srbije, Aleksandra Vučića.

"Svoj stav oko Andreja Vučića i saradnje s njim sam već rekao i istakao i uopšte ga ne menjam. Zahvalan sam mu za sve što smo radili i uradili zajedno, kao i svim ljudima koji su otišli. Što se tiče razloga njegovog odlaska, nemam šta da dopunim u odnosu na ono što je izneo Aleksandar Vučić. To su sve permanentni napadi na Crvenu zvezdu, koji traju godinama unazad. Zvezda stalno pokušava da se destabilizuje, te menjamo trenera, te nam se napadaju članovi uprave, te nam se ruši uprava... Ali, eto, sada smo napravili kontinuitet, pa ćemo se zajedno boriti dalje".

Na pitanje koliko će biti teže bez njih, rekao je da će sigurno biti teže, ali i da oni nisu otišli daleko.

"Oni su i dalje ostali ovde. Videćemo se, družićemo se...".

Cilj Zvezde biće i sledeće sezone jasan - napad na Evroligu i trofeje, koji su u završnici minule sezone izostali. Čović je govorio i o nedavno okončanoj finalnoj seriji, završenoj pobedom Partizana i ostankom titule u Humskoj.

"To što ja osećam da je došao trenutak za prekid Zvezdinog posta - uvek ću osećati. To su moje želje, kao što ih i vi imate. Neke želje se ostvare, neke ne. Žao mi je što se ove godine nisu ostvarile, sticajem raznoraznih okolnosti, ali mislim da je posle prve utakmice finala plej-ofa sve bilo potpuno okrenuto naglavačke i da Crvena zvezda nije toliko dobro izdržala određeni pritisak. Naravno, ne umanjujem time pobedu Partizana, ali idemo dalje", podvukao je Čović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC