• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROLIGA: VEF Riga uskočila pre Partizana!?

Evroliga uvrstila je drugoplasirani tim letonskog prvenstva u kvalifikacije, umesto Levskog iz Sofije, koji je odustao.

Evroliga nastavlja po svome.

U danu kada se bugarski šampion, Levski iz Sofije, povukao iz kvalifikacija za Evroligu 2014/15, ova organizacija na svom zvaničnom portalu objavila je da je upražnjeno mesto dodeljeno vicešampionu Letonije, VEF Rigi!

"Imajući u vidu značaj teritorijalne raspodele u Evroligi, 'vajld kard' je ponuđen Rigi, visečampionu letonskog prvenstva i dvostrukom učesniku kvalifikacija. Riga će biti jedan od osam timova u kvalifikacijama", navodi se na sajtu Evrolige.

U kvalifikacijama za grupnu fazu Evrolige će učestvovati i Asvel, Hapoel, Uniks, Nimburk, Zelena Gora, Strazbur i Ostende.

Letonci će narednog četvrtka, 10. jula, saznati protiv koga će igrati na putu ka prvoj fazi takmičenja u Evroligi, u kojoj će Srbija imati jednog predstavnika, Crvenu zvezdu. I crveno-beli dobili su poziv tek nakon što je Cibona odustala i uvršteni su u sigurne učesnike za sezonu 2014/15.

U srpskoj sportskoj javnosti postojalo je uverenje da i Partizan, klub koji je 13 godina uzastopno učestvovao u elitnom evropskom takmičenju zaslužuje mesto u kvalifikacijama za EL, što se nije dogodilo, čak ni sada kada su odustali Bugari.

Uoči ove odluke, prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu rekao je da "Partizan nije ni aplicirao za 'vajld kard'", posle čega je usledio odgovor iz Humske. Poslovni direktor Partizana Mlađan Šilobad rekao je sledeće:

"Ako neko sa ovih prostora poznaje, uslovno rečeno, evroligašku papirologiju, to je onda Partizan. Pa, 13 sezona zaredom smo igrali i nismo pali s kruške. U propozicijama jasno piše da Bord Evrolige određuje ko će dobiti 'vajld kard' i ko će igrati u kvalifikacijama. Dobili smo precizan dopis da apliciramo za Evrokup, sumu koju treba uplatiti da bi sve bilo validno...", pričao je Šilobad za "Sport".

"Nigde ne postoji ni pola slova o konkurisanju za kvalifikacioni 'vajld kard'. Ne svađamo se sa Bertomeuom, naprotiv. Znamo mi odakle vetar duva".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC