• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povredio se i Teodosić?!

Autor mondo.rs

Nervozni "orlovi" izgubili poslednji meč na kontrolnom turniru u Trstu od Italije (71:80), a kapiten napustio teren na jednoj nozi i odskakutao u svlačionicu zbog iskrenutog zgloba.

Nova utakmica u Trstu i nova glavobolja za selektora Aleksandra Đorđevića i navijače "orlova"!

Kapiten Nenad Krstić otputovao je u Trst sa reprezentacijom "u civilu", zbog povrede. U nedelju je Nemanja Nedović sklomio kost u stopalu i noga mu je već u gipsu, a u utorak je Miloš Teodosić pre svih završio utakmicu protiv Italije.

Prvi plejmejker "orlova" iskrenuo je zglob tri minuta pre kraja meča i legao na parket, posle čega je odskakutao na klupu, pa u svlačionicu!

Već u tim trenucima, Italija je bila u naletu, u kojem je i mirno privela utakmicu kraju. "Orlovi" su vodili početkom poslednje četvrtine (54:53), ali je od tog trenutka tehnička greška Miroslava Raduljice zbog prigovora inicirala seriju "Azura" 10:0, posle koje je pobednik bio odlučen.

Smatrajući da je fauliran pod svojim košem, srpski centar je prigovorio sudiji, zaradio tehničku i oštru kritiku selektora Đorđevića, koji je ušao na teren i naredio mu da sedne na klupu.

Predvođeni Vladimirom Micovim (14 poena, 5 skokova) "orlovi" nisu uspeli da do kraja ponovo nadoknade zaostatak kao u prvom poluvremenu (gubili i 11:22).

Na čelu sa Alesandreom Đentileom (20 p, 3/5 za tri, 4 as) i Luiđijem Datomeom (17 p), "Azuri" su sačuvali prednost do poslednjeg zvuka sirene.

ITALIJA - SRBIJA 80:71 (22:11, 15:24, 12:17, 31:19)

U iščekivanju vesti o težini Teodosićeve povrede, "orlovi" su završili učešće na pripremnom turniru u Trstu i okreću se novom turniru u Francuskom gradu Po (8-10. avgust), na kome će igrati protiv reprezentacija Francuske, Hrvatske i Grčke.

U finišu utakmice protiv Italije, Đorđević je na mogao da računa samo na jednog klasičnog "pleja", Stefana Markovića, zato što i Vasilije Micić preventivno miruje, jer su mu pre nekoliko dana nemački lekari pronašli tečnost u kolenu.

SRBIJA: Teodosić 8 (7 as), Bogdanović 2 (4 as), Bjelica 4 (7 sk, 4 as), Kalinić 7 Raduljica 11 (4 sk), Micov 14 (2/5 za tri, 5 sk), Marković 4, Katić 6, Štimac 8 (4 sk), Simonović, Mitrović, Birčević 7 (6 sk), Jović,

ITALIJA: A. Đentile 20, Kuziin 5, Datome 17, Ćinćarini 8, Aradori 7, Vitali 6, Poeta, Ćervi, Magro 3, S. Đentile 12, Paskolo, Moraskini, Vitali, Dela Vale, Polonara 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC