• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beki piše istoriju: Prva žena trener u NBA

Autor mondo.rs

Beki Hemon, dosadašnja igračica u WNBA, pojačaće stručni štab San Antonio Spursa.

Beki Hemon ispisaće novu stranicu u istoriji NBA lige, kada 28. oktobra bude startovala nova sezona.

Šampioni San Antonio Spursi odigraće prvi meč, a u njihovom stručnom štabu sedeće jedna dama - Beki Hemon. Ona će biti prva žena asistent koja će raditi u nekom NBA klubu.

Tridesetsedmogodišnja Hemon, koja uz američko poseduje i državljanstvo Rusije, dugi niz godina nastupala je u profesionalnoj američkoj košarkaškoj ligi za žene (WNBA), ali je u julu i definitivno rešila da će na kraju ove sezone, 14. avgusta, okončati igračku karijeru.

Greg Popović, trener San Antonija, sa zadovoljstvom ju je pozvao da se priključi njegovom stručnom štabu.

"Veoma sam srećan što će Beki biti pridodata našem stručnom štabu. Posmatrao sam njen rad prošle sezone i verujem da će njena košarkaška inteligencija, radna etika i veštine koje poseduje biti od velike koristi za ekipu Spursa", izjavio je Greg Popović.

Beki Hemon imenovana je među 15 najboljih igračica svih vremena, a nalazi se i na sedmom mestu liste najboljih strelaca u WNBA sa 5.809 pogodaka, na četvrtom mestu po asistencijama (1.687) i na šestoj poziciji večne liste po broju odigranih mečeva (445).

Rebeka Hemon, poznatija po nadimku Beki, rođena je u Južnoj Dakoti, a u karijeri je osam puta birana u WNBA Ol star tim. Poslednjih šest sezona igra za San Antonio Stars, što je Gregu Popoviću i omogućilo da je bolje upozna.

Iako je 1998. godine bila član američke reprezentacije koja je trijumfovala na Vilijam Džons kupu u Kineskom Tajpehu, deset godina kasnije odlučila je da promeni državljanstvo i nastupa za Rusiju. Toj selekciji pomogla je da se na Olimpijskim igrama u Pekingu okiti bronzanom medaljom.

Hemonova je igrala i za nekoliko timova u Evropi, ujključujući i CSKA iz Moskve, sa kojim je osvojila i titulu u Svetskoj ligi 2007. godine.

Studirala je na Univerzitetu Kolorado, koji je u njenu čast povukao iz upotrebe dres sa njenim brojem.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC