• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost napada Evroligu, Cedevita jača za Ukića

Autor mondo.rs

Šampioni Crne Gore i Hrvatske nastavljaju da jačaju timove za novu sezonu.

 Budućnost napada Evroligu, Cedevita jača za Ukića Izvor: MN PRESS

Posle dolaska povratnika Vladimira Dašića, perspektivnog centra Širokog Roberta Rikića, "petice" Cibone Darka Planinića i krila univerziteta Indijana - Vila Šihija, Budućnost je u sredu dodatno ojačala ekipu.

U Podgoricu je stigao iskusni bek Džejms Ričard Rejnolds (30), doskorašnji igrač Limoža, koji je u Evropi od 2007. godine nastupao za Vanoli, Asvel, Napoli, Vareze, Orlean, Gravelin...

"Pratili smo ga poslednjih mesec dana, ima dobre preporuke. Može da pokrije pozicije 'jedan' i 'dva', a najbolje se snalazi na poziciji beka šutera. Iskusan je igrač, veći deo karijere je proveo u Francuskoj i nadam se da će doneti potreban kvalitet za ekipu", rekao je za "Vijesti" Igor Jovović, trener crnogorskog šampiona.

Njihovim dolaskom, kao i ostankom iskusnog Aleksandra Ćapina, probuđenog Nikole Ivanovića i ostalih starosedelaca (Popović, Šehović, Vitkovac, Subotić), nagoveštene su evroligaške ambicije Budućnosti.

Podgoričani su poslednji put bili blizu Evrolige u sezoni 2010/11, kada su (uz Hemofarm) igrali kvalifikacije. Debi u eliti imali su tokom svog zlatnog perioda, u sezoni 1999/2000, a naredne godine su igrali i Top 16, protiv Reala (treneri Nikolić i Tanjević, igrači: Obradović, Radonjić, Rakočević, Sekulić, Milojević, Kuzmanović, Tomašević, Topić...).

Dok u Podgorici prave velike planove za sledeću sezonu, u Zagrebu se stvara još ambicioznija Cedevita, odlučna da dogodine ponovo zaigra u finalu ABA lige i osvoji prsten.

Izvor: MN PRESS



Hrvatski predstavnik u Evroligi zvanično je angažovao Roka Ukića (29, 196 cm) doskorašnjeg igrača Panatinaikosa, a prethodno plejmejkera Splita, Taukeramike, Barselone, Lotomatike, Toronta, Milvokija i Fenerbahčea.

Kapiten tamošnje reprezentacije vraća se u svoju zemlju posle deset godina!

"Nemam puno godina, ali to je stvarno dugo razdoblje s obzirom da sam rano krenuo u inostranstvo. I meni je još čudno da ću novu sezonu igrati kod kuće, ali jako sam srećan zbog toga. Imam dobar osećaj, puno motiva i jedva čekam da sve to zajedno počne", izjavio je Ukić za hrsport.net.

Dolaskom sada iskusnog plejmejkera, koji je već sa 17 godina bio kapiten Splita, Cedevita je u dobroj meri kompletirala ekipu za novu sezonu. U klub je stigao i Nemanja Gordić iz Igokee, kao i Fran Pilepić, iz Bilbaa.

Od Ukića se očekuje da bude lider tima, uz oporavljenog Marka Tomasa.

"Marko i ja smo tu igrači sa velikim reprezentativnim i internacionalnim iskustvom. Sigurno da ćemo biti lideri i igrači od kojih će se najviše tražiti, ako obojica budemo zdravi i u pravom tonusu, u šta iskreno verujem", dodao je Ukić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC