• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Odbrana znak raspoznavanja

Autor mondo.rs

Selektor Srbije posle osvajanja turnira u Pou naglasio da predstoje analiza i rad na unapređivanju mnogih segmenata igre.

 Đorđević: Odbrana znak raspoznavanja Izvor: MN Press/Herve Bellenger

Izvor: MN Press/Herve Bellenger

Reprezentacija Srbije vraća se u Beograd sa skorom 4-2 na turnirima u Trstu i Pou. Da se nisu povredili Nedović i Teodosić, prethodni period mogao bi da se okarakteriše idealnim.

"Možemo da budemo zadovoljni turnejom, na kojoj smo, bez važnih igrača, pobedili neke jake protivnike. Ali, još važnije je što dobra odbrana postaje znak raspoznavanja naše ekipe, nešto što daje karakter timu", prokomentarisao je Aleksandar Đorđević.

"Više puta sam istakao da svi igrači imaju želju da igraju dobru odbranu i to su pokazivali iz utakmice u utrakmicu. To je nešto što smo izgradili do sada", dodao je posle pobede nad Francuskom, u kojoj je aktuelni šampion Evrope prvi put od početka priprema "spušten" ispod 70 postignutih poena.

Legendarni plejmejker, koji kao trener gradi neku novu priču sa nacionalnim timom, odmah se okrenuo onom što sledi, stavljajući do znanja da je svestan i mana u igri "orlova".

"U narednom periodu nam predstoji nešto drugačiji rad, u kome moramo da unapredimo mnoge elemente igre. Moramo mirne glave, sa nogama na zemlji, dobro da izanaliziramo dosadašnji tok priprema".

Domaća publika imaće priliku da pozdravi, ali i dodatno motiviše "orlove" na mečevima u Kombank areni narednog vikenda.

Prvi rival je Argentina, a drugi Turska ili Portoriko.

"Posle kratkog predaha po povratku kući, očekuju nas treninzi do 'Trofeja Beograda', kada ćemo, verujem u lepom ambijentu, odigrati dve utakmice protiv jakih i atraktivnih protivnika".

Aleksandar Đorđević na kraju je iskoristio priliku da podcrta još jedan aspekt zajedničkog rada u proteklih mesec dana.

"Želim da istaknem besprekorno ponašanje svih igrača - i na terenu i van njega. Do sada su demonstrirali pravi odnos prema reprezentaciji i verujem da će tako biti i u nastavku priprema".

FIBA Svetski kup u Španiji počinje 30. avgusta, a do tada će naša selekcija odigrati još četiri kontrolna meča - sva četiri u Srbiji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC