• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teodosić propušta i "Trofej Beograda"

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije, koja se priprema za FIBA Svetski kup, neće biti kompletna ni u mečevima pred domaćom publikom ovog vikenda.

 Teodosić propušta i "Trofej Beograda" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Do početka šampionata sveta ostalo je još 15 dana, a selektor Aleksandar Đorđević i dalje muči muku sa povredama igrača, od kojih dvojica spadaju u red nosilaca igre i veterana nacionalnog tima.

I Miloš Teodosić i Nenad Krstić nalaze se na putu povratka uobičajenom režimu rada, međutim prvi sigurno neće istrčati na parket Kombank arene u susretima sa Argentinom (subota, 20.30 časova) i Turskom ili Portorikom (nedelja).

"Teodosić je juče prvi put bio na terenu posle povrede koju je doživeo na turniru u Trstu. Odradio je sa ekipom prvi deo laganog treninga, ali daleko od toga da može da igra. Nastaviće da radi svojim tempom, a nadam se da ću moći da ga proverim 21. avgusta, kada u Vršcu igramo prvi od dva meča protiv Novog Zelanda", objasnio je Đorđević.

NAJTANJI NA KLUPI

Jedna od novinarki postavila je pitanje Aleksandru Đorđeviću gde je naša reprezentacija u ovom trenutku "najtanja".

Legendarni plejmejker nije ni sačekao kraj pitanja, već ga je presekao odgovorom: "Najtanji smo na klupi, a najjači na terenu".

Strateg "orlova" potom je rekao da je trenutna spremnost kapitena Krstića i za njega znak pitanja.

"Bilo bi dobro da se priključi tim i da bar malo oseti parket na nekoj od utakmica Trofeja Beograda, ali moramo da budemo jako pažljivi. Već smo napravili grešku na Kopaoniku, kada se on punom snagom priključio pripremama, što je prouzrokovalo da mu se vrati upala tetiva oko kolena".

Selektor računajući povređenog Nemanju Nedovića i mladog Miloša Milisavljevića, prekomandovanog iz B reprezentacije, raspolaže sa ukupno 16 igrača. U dogovoru sa ostalim ekipama učesnicama "Trofeja Beograda" odlučeno je da u subotu i nedelju može da "se skine" više od uobičajene kvote 12 igrača.

"Ako bude prilike da i Milisavljević malo zaigra, zašto da ne? Ipak, primarni interes nam je da nastavimo da uigravanjem naših odbrambenih i napadičkih sistema za Svetski kup".

Što se tiče Nedovića, ostaje konstatacija da je njegova povreda stopala vrlo delikatna i niko u nacionalnom timu nije spreman da bilo kojim potezom rizikuje pogoršanje zdravstvenog statusa beka Golden Stejta. Nedovićeva leva noga je i dalje u "čizmi" i njegove šanse za nastup u Španiji očigledno su sve manje svakim sledećim danom.

U Krstićevom odsustvu prvi centar "orlova" Miroslav Raduljica zajedno sa Stefanom Markovićem je pozvao publiku da dođe na tribine i uživa u košarci.

"Ovaj turnir je sjajna prilika za proveru stvari koje smo do sada postavili. Protivnici su atraktivni i drago nam je što ćemo u mečevima protiv njih moći da se predstavimo našim ljudima, koji su nas do sada gledali samo preko televizije", rekao je Raduljica.

Do sada je za prvi dan turnira prodato više od 5.000 ulaznica, koje se prodaju po više nego popularnim cenama od 200 i 400 dinara za jedan, odnosno 300 i 600 dinara za oba dana turnira.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Neznam. Jos 15 dana a oni povredjeni idi sa zdravim pa sta bude

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC