• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Bez solaža

Autor mondo.rs

Selektor košarkaša Srbije rekao je posle pobede nad Argentinom na Trofeju Beograda da će agresivna odbrana i timska igra biti glavno oružje ekipe na FIBA Svetskom kupu u Španiji.

 Đorđević: Bez solaža Izvor: Herve Bellenger/MN Press

Izvor: Herve Bellenger/MN Press

Srbija je savladala Argentinu na Trofeju Beograda sa 82:67 i selektor Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan ovim što je video na parketu.

"Pristup igri, koji polazi iz odbrane je naše najjače oružje koje moramo, ne da dovedemo do perfekcije, već da težimo ka tome. Od početka smo dobro ušli u meč, odgovorili snažnom i timskom košarkom, što je rezultiralo vetrom u leđa koji nas je vodio do kraja utakmice", rekao je Đorđević.

ATMOSFERA

Stefan Jović bio je zadovoljan zbog pobede Srbije, ali i očaran ambijentom u Kombank areni. "Euforičan sam, jer je bila sjajna atmosfera. Od početka smo preuzeli kontrolu, imali više asistencija, svi igrači daju maksimum i krasi nas sjajna atmosfera. Napravili smo dobar posao i u Francuskoj i u Italiji, dostigli smo nivo koji želimo, ali i dalje postoje oscilacije u igri i greške koje moramo da svedemo na najmanju meru", rekao je Jović, koji je upisao 10 poena.

Selektor Srbije, koji na meču protiv "gaučosa" nije računao na Nenada Krstića i Miloša Teodosića, izneo je i neke zamerke na igru svojih izabranika i dodao da će se truditi da se to popravi do početka FIBA Svetskog kupa.

"Bilo je i grešaka. Ima nekoliko stvari koje moramo da popravimo, pojedinci moraju da se uklope u sistem igre, bez individualnih akcija. Donekle ih razumem, jer svako traži najbolju partiju. Moramo da spustimo zahteve i ne težimo perfektnoj utakmici.To će doći kad bude bilo potrebno, sada je važno da svako kroz igru u odbrani pronađe svoje mesto u timu. Na taj način ekipa ide napred".

iako je bilo najavljeno da bi kapiten Krstić mogao da zaigra bez beogradskom publikom, selektor je objasnio zbog čega je odlučio da ga ostavi na klupi.

"Krstić je u Beogradu odradio sa nama nekoliko treninga i moramo da budemo pažljivi s njim. Ovo nije bila utakmica za njega zbog snage brzine protivnika i u ovom trenutku on nije u formi za ovakav tempo košarke", objasnio je Đorđević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC