• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovima" aplauzi Arene i Trofej Beograda!

Reprezentacija Srbije pobedila Tursku u finalu Aćibadem Trofeja Beograda - 79:64. MVP finala Stefan Marković. Ovacije Nenadu Krstiću.

 "Orlovima" aplauzi Arene i Trofej Beograda! Izvor: MN PRESS

Uoči "završnih radova" na pripremama za FIBA Svetski kup u Španiji, reprezentacija Srbije nalazi se na dobrom putu. To je potvrđeno i u nedelju uveče, pred 12.768 posetilaca Kombank arene.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića pobedili su u subotu Argentinu, a u nedelju i Tursku i tako su osvojili još jedan pripremni turnir, posle trijumfa u Francuskoj.

SRBIJA - TURSKA 79:64 (23:17, 16:14, 18:19, 22:14)

U finalnom duelu sa dobro znanim rivalom, "orlove" su predvodili Raško Katić i posebno Bogdan Bogdanović sa po 13 postignutih poena. Bek Fenerbahčea zaslužio je da bude posebno istaknut jer je u završnoj četvrtini "prelomio" utakmicu, ubacivši čak 11 poena.

Iako je pet minuta pre kraja bilo nerešeno (59:59), Bogdan je "povukao" ostatak tima ka pobedi i svojim trojkama, prodorima i zakucavanjem inicirao seriju 9:3, koja je odlučila pobednika.

Uoči poslednjeg minuta, Bogdanović je seo na klupu, a umesto njega je zaigrao i debitant Miloš Milisavljević, plejmejker Spartaka, na radost publike, koja je navijajući za njega zagrejala dlanove za ulazak još nedovoljno oporavljenog kapitena.

Nenad Krstić izašao je na teren u poslednjih 25 sekundi meča, uz aplauze svih 12.000 gledalaca, koji su ga pozdravili stojeći!

Za razliku od njega, Miloš Teodosić odgledao je utakmicu "u civilu" i još je neizvesno kada će se priključiti ostatku tima. Uz prvog plejmejkera "orlova" sedeo je takođe povređeni Nemanja Nedović, čiji nastup u Španiji je još neizvestan.

SRBIJA: Micov 4, Milisavljević, Bogdanović 13 (2/3 za tri), Bjelica 9 (6 sk), Marković 12 (5/6 za dva, 4 as), Kalinić 5, Krstić, Raduljica 12 (5 sk), Katić 13 (4 sk), Štiimac, Simonović 1, Mitrović.

TURSKA: Guler 4 (4 sk), Ermis 8 (2/3 za tri), Hersek 2, Preldžić 6 (5 sk, 6 as), Savaš 7, Gonlum 2, Arslan 1, Ašik 9, Akjol 11, Aldemir 4, Mahmutoglu 3.

"Hvala publici što je došla u ovolikom broju da nas podrži i da vidi ovo što smo do sada uradili. Nadam se da će se Teo i Krle vratiti ekipi, da zajedno odradimo poslednji deo priprema pred Svetsko prvenstvo", rekao je MVP finala Stefan Marković (12 p, 2 sk, 4 as).

"Prelep je osećaj igrati u Areni, posle sivh prijateljskih turnira po inostranstvu došli smo ovde i publika je prepoznala trud i hvala im. Hvala u ime cele ekipe. Ulili su nam samopouzdanje pred put na prvenstvo", dodao je Luka Mitrović.

"Orlovi" će od 18. do 23. avgusta raditi u Vršcu, a zatim će odigrati dve utakmice protiv Novog Zelanda (21. avgust "Milenijum", 24. avgust "Pionir"). Pripreme će biti okončane od 25. do 27. avgusta.

Odlazak na Svetski kup u Španiju zakazan je za 28, a prva takmičarska utakmica (protiv Egipta) za 30. avgust. Zatim će rivali "orlovima" biti Francuska, Iran, Brazil i Španija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC