• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" u Madridu: Imamo snagu i mir za Grke

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije odradila prvi od tri lakša treninga uoči meča osmine finala (nedelja, 18.00). Stanje - redovno.

 "Orlovi" u Madridu: Imamo snagu i mir za Grke Izvor: Ivan Bogunović/MONDO

"Ova utakmica je za nas najveće finale", rekao je Aleksandar Đorđević, na pitanje da li selidba iz Granade u Madrid, u mnogo veći grad i dvoranu, čini da se igrači osećaju kao da su stigli, recimo, na Fajnal for Evrolige.

Selektor „orlova“ izveo je igrače na prvi od tri zajednička treninga pred utakmicu protiv Grčke (neki su u petak uveče šutirali ili bili u teretani), s tim da će u subotu popodne vežbati u pomoćnoj dvorani "Triangolo del oro".

BEZBOLNO

"Orlovi" su u Madrid doputovali u petak nešto posle podneva.

"Organizacija putovanja je bila dobra. Imali smo prethodnicu, na čelu sa tim menadžerom Nebojšom Ilićem, koja je sve pripremila, raspakovala opremu, tako da smo došli na gotovo. Bezbolno je prošlo", ispričao je Đorđević.

Đorđević je Grcima odao priznanje na individualnom kvalitetu i igrama koje prikazuju na Mundobasketu, ali je uveren da ćemo u nedelju na terenu imati odgovore na ključna pitanja.

"Mislim da su igrači sigurni u sebe. Mir u glavi, vatra u srcu - to sam već rekao. Osetili smo snagu protivnika u našoj grupi, većim delom turnira smo radili dobre stvari i mislim da nam to daje snagu i mir".

Grčka je osvojila grupu B u Sevilji sa maksimalnim učinkom. Nisu odigrali nijednu neizvesnu utakmicu.

"Sigurno su jedna od najdisciplinovanijih ekipa na prvenstvu. Igraju timsku košarku, brzo i agresivno, sa mnogo iskustva u igračima, iskustava koja su potrebna za osvajanje titula. Pogledali smo sve njihove mečeve, uverili se da su ozbiljan protivnik, međutim, mislim da itekako imamo kvalitet da im odgovorimo, pre svega odbrambeno i to će biti jedan od zadataka u nedelju".

Govoreći o glavnim karakteristikama igre protivnika, prvo je apostrofirao "mnogo dodavanja".

"Oni 'vrte' svaku akciju, da bi u poslednjih osam sekundi odigrali ono što su zamislili. Imaju izuzetnu kontrolu, stalno sa dva plejmejkera na terenu, da li su to Kalates i Zizis, koji obično počinju utakmicu, ili Slukas, koji uđe sa odličnom energijom. Mislim da im ta kontrola igre daje najveći kvalitet".

Đorđević je apostrofirao centra Burusisa, Papanikolaua na krilu, mladog igrača "kome jedva mogu da izgovorim ime" (Adetokunbo), Kajmakoglua, koji "ima more važnih evroligaških utakmica"...

"To i takvo znanje su preneli u timsku igru. Sa trenerom Kacikarisom se svi znaju, Zizis je čak počeo karijeru kod njega u AEK-u. Imaju hemiju, dobar međusobni odnos, koji se jasno vidi. Na nama je da to razbijemo".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC