• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kouč K": Srbija je "vruća"!

Autor mondo.rs

Legendarni trener selekcije SAD kaže da je Đorđević preneo "orlovima" entuzijazam koji ga je krasio dok je bio igrač.

 "Kouč K": Srbija je "vruća"! Izvor: Ivan Bogunović/MONDO

Izvor: Ivan Bogunović/MONDO

Američki selektor i košarkaši, konačno i pred srpskim novinarima!

Zadovoljstvo je veće utoliko što je tema razgovora bilo finale Mundobasketa, u kome će se NBA asovi, pod vođstvom trofejnog trenera Majka Kžiževskog, sastati upravo sa reprezentacijom Srbije.

Upitan da li je u duelu za zlato očekivao da sretne Srbiju, popularni "Kouč K" odgovorio je da je gledao svoja posla i da nijednog trenutka nije gledao unapred...

"Mogu da kažem da nisam iznenađen što je Srbija u finalu, jer igra sjajnu košarku, ima fantastičan nivo talenta i dobro je vođena".

"Teodosića volim otkako sam ga prvi put video, u Turskoj 2010. On daje ekipi živost i energiju. Bogdanović je zvezda u usponu, centri su veoma dobri. Mogu da vam naude na više načina, ali najbolje je reći da igraju lepu, dobru košarku. Nadam se da u finalu neću videti mnogo od te lepote“, istakao je strateg univerziteta Djuk još od 1980. godine.

SA DURENTOM I BEZ NJEGA

Amerikancima ove godine nedostaje nekoliko megazvezda, koje su ih predvodile na Olimpijskim igrama. Majk Kžiževski pričao je koliko je to uticalo na pripreme i taktičko opredeljenje.

"Možda nemamo najveće zvezde, ali imamo dobre igrače. Moraš da se prilagodiš onom što imaš. Svako bi pravio jednu strategiju ako ima u timu Kevina Durenta i drugačiju taktiku bez njega".

Kžiževski je predvodio selekciju SAD na Univerzijadi u Zagrebu 1987, a tri godine kasnije i na Svetskom prvenstvu u Argentini. Oba puta je pehar podigla reprezentacija SFR Jugoslavije, tako da je američki trenerski veteran dobro upoznat sa vrlinama naše nekadašnje košarkaške škole.

"Đorđević je bio sjajan igrač, a sada vidim da ima odličan odnos sa igračima i da opet radi odličan posao. Njegova ekipa igra sa entuzijazmom kakav je i njega krasio".

"Srpski tim igra po osnovama dobro poznate škole. Uz poštovanje svih novih država, da je Jugoslavija ostala cela do Olimpijskih igara 1992, bila bi nam veoma težak protivnik. I Jugoslavija i SSSR su imali sjajne nacionalne programe".

Kžiževski smatra da je raznovrsna igra u napadu najveći kvalitet "orlova", koji su pri tom igrali i trenirali u Madridu još od minulog vikenda.

"Protiv koga god da smo igrali, bio bi u prednosti, jer je u ovoj dvorani proveo sedam dana i nije morao da putuje. Nadam se i verujem da to ipak neće odlučiti utakmicu. Odlučiće to da li ćemo odigrati dovoljno dobru odbranu da zaustavimo njihov veoma potentan napad".

Na pitanje da li su njegovoj ekipi nedostajale neizvesne utakmice, odgovorio je da im put do finala nije bio lak, koliko se možda čini nekome sa strane.

"Bili smo testirani. Znam da jesmo, jer sam se nekoliko puta preznojio na klupi", nasmejao se Kžiževski.

"U više mečeva smo vodili samo sa pet-sedam poena razlike, gubili smo od Turske. U nedelju ćemo biti ponovo testirani i nadam se da ćemo položiti i taj ispit. Čast nam je da igramo protiv Srba, jer su zaslužili svoje mesto u finalu, a mislim da smo i mi. Nadam se dobroj utakmici“.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC