• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzima prva medalja, za utehu!

Autor mondo.rs

"Trikolori" će, ipak, završiti Mundobasket na pobedničkom postolju. Prvi put! Pobedili su Litvance u uzbudljivom meču za bronzu 95:93!

Eliminisali su Španiju u četvrtfinalu, pa izgubili od Srbije u polufinalu, ali će ipak završiti Mundobasket na pobedničkom postolju!

Reprezentacija Francuske, šampion Evrope, pobedila je Litvaniju u meču za bronzu u Madridu i tako PRVI PUT u istoriji osvojila medalju na Mundobasketu! Tačno 60 godina od svog prvog i do sada jedinog učešća u polufinalu.

U reprizi prošlogodišnjeg finala Evropskog prvenstva:

LITVANIJA - FRANCUSKA 93:95 (19.22, 23:21, 29:21, 22:31)

Francuze je predvodio Nikola Batum, kao i u polufinalnom porazu od Srbije. Ubacio je 27 poena i iskoristio devet od 11 slobodnih bacanja. Mnoge "penale" ubacio je u neizvesnoj završnici, u kojoj su Litvanci pokušali da izjednače namerniim promašajem Mačiulisa. Ispostavilo se - neuspešno.

LITVANIJA: Pocijus 11 (2/5 za tri, 4 sk), Juskevičijus 14, Kuzminskas, D. Lavrinovič 5, Mačijulis 11 (5 sk), Sejbutis 13 (1/2 za tri), Jasaitis 1, Motijunas, K. Lavrinović, Jankunas 10 (4 sk), Valančunas 25, Vasiliauskas.

FRANCUSKA: Ertel 13 (1/1 za tri), Batum 27, Dio 8 (2/3 za tri), Lovernj 13, Kaudi, Džekson 3, Furnije 4, Pjetrus 4, Gober 4, Dijao 15, Tili, Želabal 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC