• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lovernj: Hvala i Partizanu, Srbiji srećno!

Autor mondo.rs

Bivši kapiten crno-belih sa reprezentacijom Francuske osvojio drugu medalju na svom drugom velikom takmičenju.

 Lovernj: Hvala i Partizanu, Srbiji srećno! Izvor: Ivan Bogunović/MONDO

Prvaci Evrope, treći na svetu!

Iako nekompletni, a i umorni nakon poraza od "orlova" u polufinalu, Francuzi su u meču za treće mesto nadmašili Litvaniju u maratonskoj penal završnici - 95:93.

"Posvetio bih medalju porodici i mojoj drugoj porodici, u Partizanu. Još jednom se zahvaljujem bivšim saigračima, treneru i svima ostalima. Naravno, hvala i drugovima iz reprezentacije. Nije bilo lako, ali uradili smo sjajan posao i veoma sam srećan", rekao je Žofri Lovernj izveštačima srpskih medija.

"Trikolori“ će provesti u Madridu još jedan dan, ali Lovernj nije siguran da li će im biti organizovan dolazak na finalnu utakmicu Srbija - SAD.

U svakom slučaju...

"Stvarno mislim da Srbija može da iznenadi. Amerikanci su Amerikanci, ali ako pogledate šta je bilo u poslednjih 15 godina, umeli su i da izgube. Sve je moguće. Ja ću svakako navijati za Srbiju".

Od završetka polufinalnog meča do početka ovog protiv Litvanije prošlo je samo 18 sati.

"Ostali smo u dvorani do dva sata ujutru zbog doping kontrole, teško zaspali, nije bilo vremena za odmor i stvarno se čudim kako je FIBA napravila takav raspored. Ali, pobedili smo i onda je sve OK".

OD ANONIMUSA DO ŠAMPIONA ZA DVE GODINE

Lovernj je u Partizan stigao pred Novu godinu 2013, pošto mu je istekao jednomesečni ugovor sa Valensijom. U tom trenutku gotovo niko nije čuo za njega...

"Da, nisu me znali ni u Francuskoj. Nisam igrao i odlučio sam da odem u inostranstvo. Posle toga je bilo loših komentara na moj račun, ali šest meseci kasnije sam pozvan u reprezentaciju i postali smo prvaci Evrope. Nisam igrao mnogo, ali ovog leta sam već postao starter i bilo je sjajno".

Francuska je napravila preokret u četvrtoj četvrtini, kada je bilo logično da protivnik bude svežiji. Batum je ponovo bio sjajan sa 27 poena, Dijao je dodao 15, Ertel i Lovernj po 13.

Pitanje za doskorašnjeg stuba crno-belih bilo je da li više voli da izgubi finale, ili da dobije meč za bronzu?

"Sada mi je malo bolje što smo se oprostili pobedom, ali kada o ovome budem razmišljao za 10 godina, neću imati dilemu da bi drugo mesto bilo bolje od trećeg. Neka sada bude ovako..."

Letos u Sloveniji bio je "epizodista", a u Španiji najbolji skakač i drugi strelac ekipe, iza Batuma.

"Zadovoljan sam pruženim. Manje sam igrao samo u polufinalu protiv Srbije i bilo mi je krivo, ali takva je bila trenerova odluka. Medalja je samo zaokružila dobar utisak. Očekujem da opet budem u reprezentaciji za Eurobasket u našoj zemlji".

Lovernju predstoji procedura vađenja vize u ambasadi Rusije u Parizu, pa odlazak u Moskvu, gde će se priključiti novom klubu - Himkiju.

"Igraćemo VTB ligu i Evrokup. Nije jako takmičenje kao Evroliga, ali biće zanimljivo jer nam je cilj da osvojimo trofej".

Ima li umora posle dugog leta u nacionalnom timu?

"Ne. Umor je samo u glavi. Telu su potrebna dva-tri dana odmora i biću spreman da ponovo počnem sa radom".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC