• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kari i Tompson: "Peckamo" se sa Nedovićem

Autor mondo.rs

Selekcija SAD ima dvojicu igrača Golden Stejt Voriorsa, a Srbija nijednog, mada je i ona lako mogla da ima dvojicu...

 Kari i Tompson: "Peckamo" se sa Nedovićem Izvor: Ivan Bogunović/MONDO

Izvor: Ivan Bogunović/MONDO

Da su se ostvarile prvobitne zamisli Aleksandra Đorđevića, u meču za titulu prvaka sveta verovatno bismo gledali "mini" okršaj saigrača iz Golden Stejta - Stefa Karija (26) i Kleja Tompsona (24) na jednoj, sa Nemanjom Nedovićem (23) i Ognjenom Kuzmićem (24) na drugoj strani.

Međutim, povrede su i jednog i drugog odvojile od terena tokom priprema i sada su u Madridu samo popularni "Spleš bradersi", čuveni po vanserijskoj preciznosti iza linije od 7,24 metra.

Kari u NBA karijeri ubacuje čak 44, a Tompson 41 odsto trojki.

BORBA SA NFL

Upitan koliko ljude u SAD interesuje rezultat reprezentacije na Svetskom prvenstvu, Stef Kari rekao je da veruje da ih prati veliki broj NBA i košarkaških fanova. Što se tiče ostalih...

"U nedelju ćemo se takmičiti sa utakmicama NFL, koje se igraju kada i finale. To je žestoka konkurencija, ali nadam se da će ljudi promeniti kanal na sat-dva, bodriti nas i onda se vratiti američkom fudbalu".

Duele sa Nedovićem uoči finala Srbija - SAD vode samo preko tastature mobilnih telefona...

"On je sada u Srbiji, oporavlja se od povrede. Baš juče smo se dopisivali, rekao sam mu da ih nećemo olako shvatiti", rekao je Kari.

"Nemanja voli svoju zemlju i znam koliko bi voleo da je sada ovde. Ja se nadam da ćemo pobediti, da mogu to da mu 'trljam na nos' kada se opet budemo videli u Americi", nasmejao se Ol star bek.

Klej Tompson pored Nedovića ima još jednog prijatelja u Beogradu. To je Nikola Koprivica, nekada reprezentativac u mlađim kategorijama i brat bivšeg prvotimca Crvene zvezde, Jovana.

"Razmenio sam nekoliko poruka sa Nemanjom, a imam i druga sa koledža, Nikolu Koprivicu, sa kojim sam i dalje u kontaktu. Malo se 'peckamo', prijateljski", naveo je mladi šuter.

"Uzbuđeni smo zbog duela sa Srbijom. Igraju timski, dobro šutiraju, ponosni su. Očekujemo njihov snažan otpor. Mi nemamo u ekipi megazvezde, kao nekada, ali penjemo se na veliku pozornicu i već smo ostavili određeni trag u NBA ligi".

Kari dodaje da od Nedovića nije dobio "insajderske" informacije o srpskom timu.

"Nije mi odavao nikakve tajne... To će morati da 'provale' naši treneri, koji su i do sada radili odličan posao na polju skautinga".

"Video sam Srbe u polufinalu protiv Francuske i shvatio koliko su dobar tim. Bili su malo lošiji u grupnoj fazi, a sada su očigledno pronašli način da podignu igru na viši nivo. Moraćemo da budemo na visini zadatka svih 40 minuta da bismo ostvarili pobedu".

Kako na terenu, tako i uživo, obojica deluju kao veliki profesionalci i lepo vaspitani mladi ljudi. Čak i u slučaju da nas "razbiju" na putu do zlata, teško da će nam pružiti razlog za ljutnju.

Što se tiče Nedovića i Kuzmića, pokazalo se da itekako ima ko da ih odmeni!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC