• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Krle se oprostio od orlova

Autor mondo.rs

U Madridu je svetskim srebrom zaokružena i završena era Nenada Krstića u reprezentaciji Srbije.

 Kapiten Krle se oprostio od orlova Izvor: MN PRESS

Tačno deset godina od debija za "A" reprezentaciju na velikom takmičenju i šest godina od kvalifikacija za Eurobasket 2009, tokom kojih je i postao kapiten "orlova", Nenad Krstić rekao je: "Dosta je".

Legendarni centar "orlova", osvajač srebra na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, srebra na Svetskom prvenstvu u Španiji i učesnik polufinala Mundobasketa 2010, odlučio je da definitivno "prelomi" i prepusti svoje mesto mlađima.

Odluku koju je "vagao" i posle prošlogodišnjeg Eurobasketa doneo je za vreme blistavog pohoda srpske reprezentacije na svetsko srebro u Madridu.

"To je to. Ovo mi je definitivno poslednje takmičenje u dresu reprezentacije", izjavio je Krstić (31) novinarima u miks zoni Palate sportova odmah posle utakmice protiv SAD.

Tako je završena Krstićeva priča u dresu sa državnim grbom, započeta sve davnije 2004. godine, na Olimpijskim igrama u Atini, kada ga je Željko Obradović uvrstio u ekipu kao debitanta.

Posle EP u Srbiji, zbog nesporazuma sa Savezom, nije nastupao do 2008. godine i stvaranja nove selekcije pod Dušanom Ivkovićem. Tim koji je oformljen tokom kvalifikacija za EP u Poljskoj udahnuo je novi život "A" selekciji Srbije i srpskoj košarci uopšte. Od narednog leta ponovo su Srbi počeli da se nadaju medaljama.

Spletom okolnosti, nezasluženim porazom u polufinalu Svetskog prvenstva u Turskoj, pa zauzimanjem tek osmog mesta na EP u Litvaniji, nije imao priliku da i drugi put nastupi na Olimpijskim igrama.

Kao kapiten, među prvima je svakog leta dolazio na okupljanja, povređen ili zdrav. Ovog leta je zamolio selektora Sašu Đorđevića da se priključi timu 20. jula, pa je odmah "zapeo" i zadobio povredu zbog koje je umalo propustio Mundobasket.

Prema sopstvenom priznanju, poslednji turnir u dresu "orlova" odigrao je na 30-40 odsto svojih kapaciteta. Na svom oproštajnom takmičenju prosečno je postizao sedam poena.

 Beogradska arena pozdravila ga je pred put u Španiju dugim aplauzom. Cela hala ustala je da pozdravi jednog od najboljih centara koje je naša košarka imala.

Kapitenu, HVALA za sve!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC