• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetski mediji: Srpska fatamorgana od pet minuta

Autor mondo.rs

Mediji širom sveta prenose da su košarkaši Srbije imali nekoliko blistavih poteza i uspeli da pariraju SAD samo na kratko, a li da su zasluženu pobedu u finalu odneli "snajperisti trenera Križevskog"

Svetski mediji složni su u oceni da je pobedu u finalu Mundobasketa zasluženo odnela selekcija SAD, najbolja ekipa u Španiji.

Američki tim nadigrao je Srbiju sa 129:92 i odbranio zlato osvojeno pre četiri godine u Turskoj.

"Finale Svetskog prvensta bilo je gotovo posle prvih 20 minuta. Toliko od Srbije i ostalih zemalja, koje nisu uspele da iskoriste odsustvo NBA zvezda. Uprkos neigranju Lebrona Džejmsa, Kevina Durenta, Rasela Vestbruka, Blejka Grifina i povređenog Pola Džordža, SAD su produžili seriju i došli do 63 pobede na međunarodnim takmičenjima", navodi u izveštaju "US Today".

Izabranici Majka Kšiževskog protivnike su u proseku pobeđivali sa 32.5 poena razlike, dok su im najveći otpor pružilli Turci, koji su izgubili "samo" 98:77.

Izveštač Asošiejted presa u Madridu konstatovao je da su američki igrači bili prevši dobri da dozvole bilu kakvu neizvesnost u finalu.

"Srbija je dobre partije u nokaut fazi prenela i u finalni meč, pokazali su nekoliko atraktivnih poteza i zakucavanja, došli do najveće prednosti, koju je neka reprezentaciaj imala na turniru protiv američke selekcije - 15:7 i onda stali. Sve nade da mogu da iznenade favorita nestale su za minut".

Španski "As" prenosi da je reprezentacija SAD u najboljoj partiji na turniru uspela da preokrene meč posle početnog vođstva Srbije, dok "Marka" smatra da su Amerkinci zasluženo odbranili titulu.

"Bili su najbolji na turniru. Nisu stali ni kada su imali više od 20 poena razlike. Oni su jednostavno bolji od ostalih. Najbrži su, najsnažniji, imaju visinu, ali i talenat. Ne treba zaboraviti pečat selektora Majka Kžiževskog, koji je skup fenomenalnih individualaca pretvorio u nepobedivi tim", ističe "Marka".

Početno vođstvo Srbije kao da je izazvalo bes kod protivnika, što su u nastavku meča na svojoj koži osetili Miloš Teodosić i drugovi.

"Bila je to fatamorgana koja je trajala jedva pet minuta, dok na scenu nisu stupili snajperisti trenera Kšiževskog. Druga četvrtina je umetničko delo u košarci, što pokazuje da Amerika ima i druge kvalitete, a ne samo prednost u snazi", ocenjuje madridski dnevnik.

"El mundo deportivo" prenosi naslov "Sjedinjene Američke Država pokazale da su i dalje broj jedan u košarci".

"Očekivao se neizvesniji meč u finalu između Davida i Golijata. Za nekoliko minuta svet je pomislio da Srbija može da dobije selekciju SAD. Bila je to, ipak, prolazna iluzija", napisao je novinar "El mundo deportiva" Hose Ignasio.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC