• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danilović i Čović složni: Ogroman uspeh na SP

Autor mondo.rs

Predsednici Partizana i Crvene zvezde složili se oko iste stvari - reprezentacija Srbije napravila fantastičan uspeh osvajanjem svetskog srebra i vratila našu košarku na vrh, mesto koje joj i pripada.

Predsednik Partizana Predrag Danilović ocenio je da je Srbija napravila ogroman uspeh na Mundobasketu u Španiji osvajanjem srebrne medalje.

"Ne treba biti previše pametan, ovo je fatanstičan uspeh. Fantastičan uspeh je bio i kada su ušli u polufinale, a osvajanje medalje je nešto najlepše što je moglo da se desi ovoj zemlji... Nisu na nas gledali sa nekim velikim poštovanjem prethodnih godina, sada je to vraćeno sa kamatom", rekao je Danilović.

"Veoma važno je i to što su se klinci opet vratitili na košarkaške terene", dodao je predsednik Partizana.

Bivši reprezentativac i jedan od onih koji su dali veliki doprinos prethodnim najvećim uspesima reprezentacije posebno je istakao ulogu selektora Aleksandra Đorđevića.

"Pohvale za uspeh svakako idu i na račun mog bivšeg saigrača Saše Đorđevića, koji je, uprkos tome što nema veliko trenersko iskustvo, hrabro prihvatio da ih predvodi i odradio odličan posao. Stvorio je tim i napravio podlogu za naredna takmičenja, što je važnije od same medalje, a ti momci koje je on selektirao su sazreli i igrački i ljudski", naglasio je Danilović.

Nebojša Čović, čelni čovek Crvene zvezde, takođe je istakao da je u Španiji urađena velika stvar .

"Uspehom u Španiji evidentno je da je košarka nacionalni sport u Srbiji i kada to kažem ne guram prste u oči fudbalu... Jednostavno, to je tako", počeo je Čović.

"Odlična stvar je da je nastavljena tradicija dočeka ispred Skupštine grada koja je započeta 1995. godine. Izuzetna stvar je da je tada na balkonu Skupštine tada kao igrač bio Saša Đorđević, a sada je opet napravio dobar rezultat ali u ulozi selektora. Vrlo je važno da je napravljena podloga za budućnost, za svetsle dane srpske košarke. Napravljen je veliki rezultat, ali mi ne bismo smeli da podlegnemo našem mentalitetu da nam on pokrije i velike probleme sa kojima se susrećemo. Naprotiv, veliki rezultat treba da nam otvori mogućnosti da lakše krenemo da rešavamo te probleme", rekao je predsednik Zvezde i dodao da je to prva medalja Srbije što je velika stvar jer smo prethodne uspehe delili jer smo ih ostvarivali kao selekcija Jugoslavije.

On se posebno osvrnuo na to da je pola srebrne reprezentacije sačinjeno od igrača iz domaće lige.

"Šestorica košarkaša srpske reprezentacije koja je vicešampion sveta je igralo prošle sezone u ovoj našoj ligi, onoj 'koja ništa ne valja..."

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC