• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea "slomljena" u trećoj četvrtini

Autor mondo.ba

Na otvaranju nove sezone ABA lige, četvrte uzastopne za šampiona BiH, košarkaši Igokee poraženi u Hrvatskoj od Zadra 61:68.

Košarkaši Igokee prekinuli su seriju od tri uzastopne pobjede nad Zadrom. Nova sezona ABA lige za Igokeu počela je porazom 61:68 u dvorani "Krešimir Ćosić", pred oko 3.000 gledalaca.

ZADAR - IGOKEA 68:61 (17:13, 12:16, 24:12, 15:20)

SASTAVI

ZADAR: Bašić, Segarić, Ivanov 8, Kraljević 4, Vraneš, Sango 3, Sobin 16, Širko 2, Bubalo, Ramljak 10, Bošnjak 3, Florens 22. Trener: Ante Nazor.

IGOKEA: Jeremić 9, Šćekić 8, Jorović 8, Knežević, Milošević 2, Čakarević 7, Radukić, Drenovac 6, Bunić 4, Zlovarić, Džons 5, Dragović 12. Trener: Vlada Jovanović.

Ključna dionica na ovom meču bila je treća četvrtina, u kojoj su Zadrani odigrali furiozno, postigli duplo više poena od protivnika i, ispostavilo se na kraju, riješili meč.

Na kraju prvih deset minuta, Zadrani su imali četiri poena prednosti (17:13). Tim iz Aleksandrovca uzvratio je u drugoj dionici, riješio je u svoju korist takođe sa četiri poena, pa nijedna ekipa nije imala prednost uoči odmora (29:29).

Pauza je više prijala domaćim košarkašima, koji su u trećoj četvrtini postigli čak 24 poena, a primili svega 12 i u odlučujuću dionicu ušli sa dvocifrenom prednošću.

Nisu domaći košarkaši ispuštali prednost u posljednjih deset minuta utakmice. Predvođeni sjajnim Amerikancem Džejmsom Brajanom Florensom, koji je na kraju ubacio 22 poena, stigli su do prvog ovosezonskog trijumfa, a Aleksandrovčanima poručili da bodove potraže na nekom drugom mjestu. Dabl-dabl učinak imao je Josip Sobin (16 poena, 10 skokova), dok je dvocifren bio i Marko Ramljak, sa 10 poena.

Kod Igokee, poeni su bili ravnopravno raspoređeni. Osim Nikole Dragovića, koji je ubacio 12 poena, niko nije imao dvocifren učinak.

Igokea u drugom kolu 8. oktobra u Laktašima dočekuje Budućnost.

TOK UTAKMICE:

PRVA ČETVRTINA

Početak utakmice donio je nervoznu igru na obje strane. Igokea je povela 2:0 košem Duška Bunića, a domaćim košarkašima trebalo je puna dva minuta da stignu do prvih poena. Prvu osjetniju prednost Zadrani su napravili u osmom minutu kada su vodili sa 15:9. Ipak, koševima Nikole Dragovića gosti su smanjili na 15:13, da bi centar domaćih Filip Kraljević postavio konačan rezultat prve dionice - 17:13.

DRUGA ČETVRTINA

Aleksandrovčani su početkom druge dionice uzvratili i serijom 5:0 stigli do izjednačenja 21:21. Da će u ovom duelu biti veoma malo poena, potvrđeno je do kraja prvog poluvremena. Igralo se poen za poen veći dio druge četvrtine, pa je ovaj period igre okončan rezultatom 12:16, za egal na odmoru, 29:29.

U prvih 20 minuta najefikasniji u redovima domaćih bio je Amerikanac Džejms Brajan Florens sa deset poena, dok su se kod "igosa" istakli Mladen Jeremić i Marko Šćekić, sa po sedam. Uz to, Šćekić je dodao i četiri skoka.

TREĆA ČETVRTINA

Mnogo bolja igra domaćih na početku drugog poluvremena donijela je prednost Zadranima od četiri poena (33:29), da bi košem Ive Ivanovića domaći tim stigao do najubjedljivijeg vođstva u 26. minutu, kada je na semaforu stajalo 42:34. Dva minuta prije kraja treće četvrtine, Zadar prvi put dolazi do dvocifrene prednosti preko nezaustavljivog Florensa za "plus 13", 50: 37. Amerikancu je to bio 20. poen na meču.

Zadrani su ponajviše zahvaljujući odličnom šutu za tri poena napravili veliku prednost pred odlučujuću čevtrtinu 53:41. Van linije 6.75 šutirali su 7/14, dok je Igokea pogodila samo jednu trojku iz dvanaest pokušaja!

ČETVRTA ČETVRTINA

Posljednja četvrtina bila je poprilično izjednačena. Pokušavali su gosti da nadoknade zaostatak, ali nisu uspjeli. Sjajnom Florensu pridružio se Josip Sobin sa dabl-dabl učinkom (16 poena, 10 skokova). S druge strane, Igokea nije imala odgovor za igru domaćih, pa je na kraju morala da se pomiri sa porazom. Branko Jorović i Marko Čakarević potrudili su se da smanje zaostatak ispod 10 poena, ali sve je to bilo kratkog daha. Na kraju, Zadar - Igokea 68:61.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC